Gåvor för en katolsk Dop

Gåvor för en katolsk Dop


En katolsk dop, eller dop, är en viktig tid i ett barns liv. I den katolska tron, är barn döptes när de är några veckor eller månader gamla med en präst hälla heligt vatten över topparna på sina huvuden. Detta är första gången som barnet introduceras till kyrkan samhället, och det är ofta följs av en part under vilka människor ge barnet gåva. Välj en gåva som har religiös betydelse eller är helt enkelt något för barnet.

Radband

Överväga att välja en radband som en gåva för en baby som är döpt. Radband är pärlor placeras på en sträng som katoliker använder när de säger böner. Radband är gjorda av alla typer av material, så överväga att välja en som kan fungera som en minnessak för barnet. Välj till exempel en radband gjorts med halvädelstenar eller omsorgsfullt snidat trä.

Filt

Spädbarn tillbringar mycket tid insvept i filtar, så överväga att välja en filt för barnet. Till exempel välja en filt med en bibelvers, bilder av lamm eller barnets namn broderat på filten. Föräldrarna kan använda filt att svepa barnet i före och efter hans dop ceremoni.

professionell Bilder

För många familjer, är en baby dop en av de viktigaste dagarna av hennes liv. Medan de flesta människor tar sina egna bilder, överväga att anlita en professionell fotograf att ta bilder av barnet på hennes speciella dag. Fotografen kan ta bilder av själva ceremonin och även några bilder av barnet i hennes speciella dop klänning.

bibel

Bibeln är viktig för katoliker, och kan göra en utmärkt gåva. Välj en bibel och har omslaget till den graverad med barnets namn och datum för hans dop. Alternativt, överväga att välja ett barns Bibeln som har illustrationer och berättelser skrivna på ett sådant sätt att ett barn kan förstå.