Hur man skriver en hyllning till en pastor

Hur man skriver en hyllning till en pastor


Skriva en pastoral hyllning är ett bra sätt att uttrycka din uppskattning, men penning dina tankar kan vara en utmaning. Men när du har övervinna detta hinder, kommer din pastor ha en skriftlig hyllning han kan hålla och läsa för evigt. Oavsett om du skriver en hyllning för ett intresseföretag eller pastor, sätta din bästa insats framåt genom att registrera sina utmärkelser och framgångar. Lära sig att skriva en meningsfull hyllning som han kommer att minnas för alltid.

Instruktioner

1 Samla anekdotiska berättelser om pastor från medlemmar i församlingen. Detta kommer att hjälpa dig att få en verklig bild av personens tjänst. Du kanske vill spela in dina berättelser och intervjuer på ett röst- eller videoinspelaren så att du kan hänvisa till dem senare.

2 Intervju pastorn om hyllning är inte en överraskning. Ställ frågor om sin utbildning, familj och departement. Andra frågor kan vara vad hans planer är för framtiden eller vad hans speciella hobbies kan vara.

3 Börja skriva hyllning börjar med personuppgifter du samlat. Detta bör innehålla information som där han föddes och lite information om hans familj.

4 Detalj goda gärningar och handlingar vänlighet pastorn har visat för andra genom åren. Lita på dina anekdotiska berättelser och församlingen intervjuer för denna information.

5 Lägg din egen personliga uppskattning för något speciellt pastorn har gjort för dig, om du har den typen av relation.

6 Avsluta hyllning genom att inkludera pastor tankar för framtiden. Om han går i pension, sedan inkludera sina pensionsplaner.

7 Öppna ett nytt dokument i ett ordbehandlingsprogram. Använda dubbelt radavstånd (så att det är lättare att läsa), skriver hyllning och skriva ut den på fin papper. Ge hyllning till pastor vid din uppskattning ceremoni.