Hur man drar en Gold Leaf Lotus

Hur man drar en Gold Leaf Lotus


Lotus blommor, en typ av näckros, har skildrats av konstnärer sedan forntida Egypten. De symboliserar solen, återfödelse och skapande och visas ofta hålls i händerna på gudar eller människor, som en dekorativ kant eller längs vattendrag. Guld lövsprickningen har också historiska rötter i konst och används för att dekorera interiörer, målningar, altare och statyer. Du kan kombinera de två genom att dra en bladguld lotus. Guld lövsprickningen kräver skicklighet, men med lite övning kan du bli en avancerad gilder.

Instruktioner

1 Förbered ytan. Guld lövsprickningen traditionellt gjort på trä, men du kan använda en stark packad styrelse också. Sand ytan så att det är slät och jämn.

2 Applicera dimensionering. Storlek är den vidhäftande ytan att färgen och guld lövsprickningen kommer att följa. Du kan använda traditionell gesso från special konst butiker eller använda billigare modern gesso. Måla ett lager gesso jämnt över träpanelen. Låt torka och sand slät. Upprepa med två eller tre skikt.

3 Måla din Bole färg. Basfärgen på guld lövsprickningen kallas bole. Traditionellt konstnärer använde en terrakotta färgad färg gjord av lera som du kan köpa på special konst butiker. Idag, vissa artister använder akryl terrakotta färgad färg. Måla ett lager Bole jämnt på träpanelen. Låt torka och slipa ytan slät. Upprepa med en annan päls.

4 Rita din lotusblomma i blyerts på toppen av Bole. Du kan rita din blomma genom att titta på bilder och rita frihand eller använda ritpapper för att överföra en lotusblomma design till Bole.

5 guld blad lotusblomma. Öppna en bok av bladguld och tryck på gilder pensel på ytan. Den statiska av bladet gör att du kan plocka bladet upp och placera den i linje med din lotusblomma. Försök att hålla bladet så smidigt som möjligt, men det kommer naturligtvis skrynklar lite. Lätt borsta över ytan att vidhäfta bladet. Fortsätt tills du har täckt hela lotusblomma.

6 polera lotusblomma. Med lite tryck, gnugga bladguld med slutet av poleringsverktyget. Detta kommer att jämna ut veck och glans till bladguld.

7 Komplettera din målning genom att lägga till färg till resten av Lotus design. Traditionellt konstnärer använde tempera färger eller pigment blandas med ägg. Om du har använt akrylfärg som du Böle, kan du måla bakgrunden med akrylfärger samt.