Varför är min kaka torr och smulig?

Varför är min kaka torr och smulig?


Baka perfekta kakan innefattar följande receptet noga och använder rätt förhållandet mellan våt till torr ingredienser. Få saker är värre än att spendera timmar arbetar på en kaka bara för att få den färdiga dessert sig torr och smulig. Den udda konsistens av kakan orsakas vanligen av att använda fel förhållandet av ingredienser, men hur du blanda ingredienserna kan också orsaka problem.

torra ingredienser

Kaka recept involverar typiskt blandning av de torra ingredienserna i en separat skål och införliva de våta ingredienserna i de torra sådana. När man lägger till en hög nivå av mjöl till kakan recept, är den färdiga produkten smulig och torr. För att lägga till de torra ingredienserna, sked blandningen i ett mått. Kör en plast eller metall spatel längst upp i mätglaset, torka bort överflödigt mjöl. Lägg bara så mycket mjöl som receptet kräver och inte mer. Lägga för mycket socker till kakan kommer också att skapa en smulig konsistens.

flytande ingredienser

Smör, margarin, olja eller förkorta fungerar som bindemedel för din tårta, men ger också kakan dess fuktig och fin konsistens. När du inte lägger tillräckligt med vätska receptet visar kakan ut smulig eller torr. Använd en flytande kopp mätning för kakan och undvika att använda torra mätning koppar, eftersom det är svårare att mäta korrekt. Dubbelkolla mängden vätska som kallas för i receptet och läsa måttet noggrant och se till att du lägger tillräckligt med vätska.

felaktig blandning

Vid blandning kaksmet, måste du infoga alla ingredienser. En kaka som inte blandas korrekt kommer att ha en smulig konsistens. Skrapa skålen med en spatel, driver alla ingredienser som klamrar sig fast vid sidorna tillbaka till kaksmet. Kör spateln över skålens botten, dra upp några mjöl eller andra ingredienser instängda under smeten. Bara slå smeten tills ingredienserna kombineras, som under blandning orsakar också torrhet.

Baka kakan

Använd rätt storlek vaska din tårta recept. Smeten bör nå halvvägs upp sidorna av pannan eller något högre. Om smeten breder ut sig tvärs över botten av pannan utan att fylla pannan noggrant, då kakan kommer att baka för fort i ugnen och torka ut. Baka kakan för lång eller att baka kakan vid en högre temperatur än den som rekommenderas också orsakar en smulig eller torr kaka.