Hur man använder Print Screen på en bärbar dator

Hur man använder Print Screen på en bärbar dator


"Print Screen" kommandot är en användbar funktion i din dator om du vet hur man använder den. Innan grafik var vanliga på Internet, skulle DOS-system ut på skärmen som du faktiskt tittar på. Men det fungerade inte rätt med något annat än vanlig text. Till slut, den ökande användningen av grafik gjort detta system opraktiskt. Moderna Windows-system helt enkelt göra en kopia av skärmen som du visar och kopiera den till klippbordet.

Instruktioner

1 Leta reda på "Print Screen" knappen på tangentbordet. Nyckeln kan märkas med en förkortning, såsom "PrtSc", och förekommer normalt i den översta raden av nycklar.

2 Kopiera innehåll du tittar på klippbordet genom att trycka på "Print Screen". Om din "Print Screen" eller "PrtSc" kommandot ligger i en liten låda på samma knapp som "Infoga" eller ett annat kommando, tryck på "Funktion" eller "Fn" och nyckeln samtidigt. Annars trycker du bara på "PrtSc" -knappen.

3 Kopiera skärmen från klippbordet i ett annat program, till exempel Microsoft Paint eller WordPad, genom att klistra in. All text eller bildbehandlingsprogram kommer att göra.

4 Skriv ut skärmen som du just har kopierat.