Hur man målar stora cirklar på väggar

Hur man målar stora cirklar på väggar


Skapa ditt eget utseende och design på dina väggar kan vara tillfredsställande och roligt att göra. Du kan skapa ett mönster eller slumpmässiga cirklar för att ställa in din design, och de kan överlappa eller varierar i storlek. Ytterligare tillägg kan målas med cirklarna, såsom namn, tecken eller motiv. Oavsett vilken väg som passar ditt rum bäst, är måla cirklar i rummet att göra ditt rum minnesvärd och one of a kind.

Instruktioner

1 Rita en skiss av hur du vill ditt rum ska se ut. Bestäm om cirklar kommer att placeras slumpmässigt runt, i en uppsättning mönster eller bara en plats att skriva ut ett namn eller säger.

2 Välj ut din färg färger. De flesta väggar kommer att använda en halvblank färg. Att blanda ihop texturer och ser, en variant av platta, halvblanka och högblanka färger kan användas. Var noga med att välja rätt penslar och svampar att måla dina kretsar.

3 För cirklar från 2,5 till 20 cm (1 till 8 tum), kan en cirkel fräs användas för att göra din cirkel mall. För cirklar större än detta, måste de dras ut och sedan målas för hand. Besluta om storleken på dina cirklar.

4 Måla bottenväggen färg och låt den torka i flera dagar innan man börjar måla cirklar att gå på toppen. Om du målar alltför nära varandra, kommer maskeringstejpen dra den nya färgen bort.

5 För mindre cirklar, placera en bit kontakt papper på väggen där cirkeln kommer att vara målade. Ställ cirkeln saxen till storleken på ditt val. Placeras cirkeln fräs i mitten av där cirkeln kommer att vara och använda skäraren för att skära runt och genom kontakt papper för bildning av cirkeln. Skala av mittkontakt papper cirkel av. Den återstående kontakt papper är nu din mall att måla cirkeln eftersom det tjänar som maskeringstejp för att stanna i ledningarna. Använd pensel eller svamp för att måla färgen på ditt val för cirkeln. Var noga med att inte trycka på färg under mallen.

6 För större cirklar, knyta ett snöre runt en penna. Mäta längden på strängen för att göra storleken av cirkeln. Till exempel; en 50 cm (20 inch) cirkel kommer att behöva en 25 cm (10 inch) lång bit snöre. Därefter fästs den andra änden av strängen till en ritning pin. Placera denna ritning stift i mitten där cirkeln kommer att placeras. Dra pennan spänd och rita cirkeln.

7 Placera maskeringstejp runt kanterna på den dragna cirkeln. Eftersom bandet är rakt, kommer bandet överlappas och byggs upp tills det skapar cirkelform. Nu måla med pensel eller svamp.

8 Ta bort kontakt papper eller målartejp när cirkeln har torkat. Fortsätt denna process för varje cirkel. Om du gör ett flertal mallar kan de målas på samma gång. Titta att se om några touch ups behövs för färgen. Nu några extra tillägg kan målas, såsom bokstäver för namn, tecken eller motiv.