Vad mjölkprodukter innehåller rBGH?

Vad mjölkprodukter innehåller rBGH?


RBGH står för rekombinant bovint tillväxthormon, en artificiellt producerad version av bovint somatotropin (BST) hormon, som främjar tillväxt och cellreplikation. rBGH ökar mjölkproduktionen hos kor genom att öka nivåerna av insulinliknande tillväxtfaktor (IGF-1) som cirkulerar i blodet. Alla mejeriprodukter innehåller BST, eftersom kor producerar detta naturligt. rBGH ökar emellertid kons chanser att utveckla mastit, som kräver behandling med antibiotika.

United States mejeriprodukter

Alla mejeriprodukter som inte är ekologiskt eller särskilt identifierad som rBGH fritt kan innehålla denna syntetiska hormonet. Detta inkluderar, men är inte begränsat till mjölk, ost, yoghurt, glass och smör. Tills nyligen, i själva verket, mjölk distributörer i vissa stater, såsom Ohio, fick inte ens att identifiera om deras produkter var rBGH-fri eller inte. Nu har dock de flesta mejeriföretag identifiera sitt rBGH-status. För att bestämma vilka företag i ditt tillstånd använder rBGH, titta på en katalog såsom hållbar Bordets rBGH fria mejerikartan, som listar företag från staten. Eller besöka organiska Consumers Association hemsida för en lista över företag som är helt eller delvis rBGH-fri.

Internationella mejeriprodukter

EU förbjuder användningen av alla konstgjorda hormoner i livsmedel. Kanada har visat oro över den ökade fall av mastit i kor och har förbjudit rBGH. Kenya, Australien, Nya Zeeland och Japan har också förbjudit användningen av rBGH. Därför mejeriprodukter i dessa områden är rBGH-fri.

oro

Människan producerar även BST hormon och IGF-1. Vissa organisationer har visat oro för att de konstgjorda former av dessa hormoner kan öka IGF-1 nivåer, möjligen öka utvecklingen av tumörer, eller utsätta människor för antibiotikaresistenta bakterier. FDA rapporterade under 1980- och 1990-talet som konsumeras av människor av rBGH var säker och därefter godkänt dess användning. Efteråt, flera organisationer, bland annat Health Canada (det kanadensiska FDA) fördömde FDA: s godkännande, som anger deras granskning var inte tillräckligt omfattande. Ändå National Institutes of Health, bland andra, har fastställt att rBGH är säkert för mänsklig konsumtion.