Hur till fall Harden Gun Parts

Hur till fall Harden Gun Parts


Äldre skjutvapen används härdnings att förhindra kolstål av mottagaren och inre delar från oxiderande och rost. Processen innefattar applicering av ett skikt av kol till den yttre ytan av den mjukstål, som har låg draghållfasthet, men är billigt och lätt att forma. Kolet bildar en barriär mot de skadliga effekterna av oxidation och skapar ett färgrikt patina på ytan. Flera företag tillhandahålla kit för hemmet gunsmith till fall förhärda sina egna vapendelar.

Instruktioner

1 Skala skjutvapen ner till metalldelar som du vill skift hårdna. Rengör och ta bort befintliga finish och rost med hjälp av Birchwood Casey Cleaner-avfettning och Blue & Rust Remover.

2 Brace och blockera mottagaren för att förhindra skevhet från de höga temperaturer som är involverade i fallet härdning.

3 Blanda kol föreningen. Med hjälp av plasthink finns i kitet, blanda träkolet och ben med en 4-1-förhållande. Blanda de två tillsammans grundligt för att förhindra klumpar.

4 Packa behållaren i satsen med kol blandning och vapendelar. Se till att ingen av de delar som berör varandra eller på sidorna av kapseln. Hålla ett minimum av en tum av träkol över toppen av de delar i händelse av sedimentering. Lämna något luftrum på toppen av kapseln.

5 Värm ugnen till sin högsta temperatur. När ugnen når 760 grader Celsius, placera kapseln insidan med hjälp av tången som finns i satsen. Temperaturen i ugnen sjunker när dörren öppnas. Låt värmen för att återgå till 760 grader C sedan justera temperaturkontroll för att bibehålla det. Värm kapseln under 1 till 1,5 timmar.

6 Släck delarna. Fyll avkylningstanken med vatten mellan 45 grader och 37,8 grader Celsius. Med användning av tången, ta bort behållaren från ugnen, ta bort locket och dumpa innehållet in i avkylningstanken för att kyla dem.

7 Temper eller skydda delar. Kritiska delar behöver temperering för att förhindra sprödhet. Hetta upp en standardköks ugnen till 177 grader Celsius. Värm delarna i en timme och ta bort. Coat andra delar med vapenolja för att förhindra oxidation.