Hur man rengör sensor av Canon 10D

Hur man rengör sensor av Canon 10D


Släpptes 2003, är Canon 10D Digital Single Lens Reflex (DSLR) kamera del av Canons Pro-konsumentlinje kameror. Pro-mentlinjen sitter mellan entréplanet Rebel raden av digitala systemkameror som marknadsförs till personer som kan vara nya för digital fotografering eller som byter från punkt och skjuta modeller, och den professionella linje av kameror, Canons EOS 1D och 1Ds DSLRs. Varje gång du byter objektiv på en DSLR, smuts eller damm kan komma in kameran och hamnar på sensorn. Du kan rengöra sensorn hemma med hjälp av följande förfaranden.

Instruktioner

1 Håll Canon 10D i handen och vänd den upp och ned. Öppna batteriluckan i botten av kameran och sätta i ett fulladdat batteri.

2 Ta bort objektivet från kameran genom att trycka ned avtryck linsen på kamerans framsida och rotera linsen tills den kopplas.

3 Slå på kameran och tryck på knappen "Meny". Bläddra genom menyn, välj "Inställningar" och välj sedan "Manuell sensorrengöring."

4 Tryck på avtryckaren, och kameran fälla upp spegeln och öppna slutaren, som ger dig tillgång till sensorn.

5 Använd inte en blåsborste eller burk med tryckluft. Ett antal sensorrengöringsprodukter finns tillgängliga på marknaden. Många är pensel orienterad eller mini-luckor liknande typ av dammsugare som används av datatekniker. Om du väljer en pensel, se till att det är 100 procent ren innan du använder den. kör försiktigt borsten över en del av sensorn. Ta borsten ur kameran och rengör allt damm på det. Vissa borstar har små inbyggda motorer som kommer att snurra borsthuvudet när du tar bort det från kameran, släppa dammet. Upprepa processen tills hela sensorn har rengjorts. Om du använder en vakuumanordning, använder ett liknande tillvägagångssätt på borsten. Vakuum en del av sensorn vid en tidpunkt tills hela sensorn har rengjorts.

6 Tryck ned avtryckaren när du är klar att stänga luckan.

7 Sätt tillbaka linsen, slå på kameran och vrid exponeringslägesväljaren till "Av" för bländarprioritet.

8 Ställ bländaren på F8 eller högre, och ta en bild av en vit vägg eller klarblå himmel. Granska bilden för att se om du har tagit bort allt damm från objektivet.