Hur man behandlar Bältros Blåsor

Hur man behandlar Bältros Blåsor


Bältros orsakas av nyväckt den vilande vattkoppor virus som vilar nära ryggraden. Det är inte säkert vad som orsakar viruset att bli aktiva igen, men det är relaterat till försvagat immunsystem som orsakas av ålderdom, vissa mediciner och immun-undertrycka sjukdomar. När viruset rör sig genom nerverna till huden, orsakar det stora blåsor som måste skorv över och falla bort naturligt, och är vanligen en smärtsam upplevelse. Även om vissa av dessa åtgärder kanske inte har vetenskapliga studier att backa dem, har de alla använts i folk och naturmedicin traditioner i årtionden eller mer för att behandla bältros blåsor.

Instruktioner

1 Blanda 1 msk aloe vera gel med 1/8 tsk cayennepeppar. Blanda väl och applicera en liten klick på en frisk del av huden för test för irritation. Om irritation uppstår, blanda med mer aloe vera gel; annars applicera blandningen direkt till bältros blåsor. Cayennepeppar innehåller capsaicin, som bedövar smärta. Aloe vera har också lugnande egenskaper och kan bidra till att motverka den bränna cayenne kan orsaka.

2 Fukta en kopp färsk citron-balsam blad i vatten och linda hårt i cheesecloth. Placera på bältros blåsor omedelbart. Alternativt kan citronmeliss tas internt som ett te genom tillsats av 2 tsk torkade citronbalsam blad att kokande vatten under 10 minuter. Sila vätskan och drick omedelbart. Citronmeliss används för att bekämpa herpes simplex-virus, en nära släkting till det virus som orsakar bältros. Det minskar den smärta och irritation som orsakas av bältros blåsor.

3 Lägg en tsk torkad hackad lakrits till 2 dl kokande vatten i 15 minuter. Sila teet och dricka när det svalnar tillräckligt. Tillsätt 1 tsk torkad citronmeliss, Johannesört eller ingefära blad om lakrits te är för söt. Lakrits minskar inflammation och hämmar spridningen av bältros viruset.

4 Grind Baikal kalott rot i en tsk pulver med hjälp av en livsmedelskvarn. Blanda det med något mindre vatten för att bilda en pasta, och vända sig direkt till bältros blåsor. Baikal skullcap har använts i traditionell kinesisk medicin för att behandla bakteriella och virusinfektioner i flera år, och kan användas effektivt för att behandla bältros blåsor.

5 Gör en te ur kungsljus genom att tillsätta en stor tsk torkade kungsljus blad och blommor till en kopp vatten och dra i 10 minuter. Teet kan sedan tas internt eller användas som en kompress. Blöt en ren trasa i te och tillämpas på bältros blåsor för att minska smärta och hämmar tillväxten av viruset.

6 Ta en vuxen dos av acetylsalicylsyra eller paracetamol för att minska smärta och inflammation och för att minska feber som ibland följer bältros blåsor. De flesta smärtstillande riktningar rekommendera att ta två tabletter varje fyra till åtta timmar, men kontrollera flaskan för instruktioner för att vara säker.