Hur man tar bort den insugningsrör på en Chevy Tahoe

Hur man tar bort den insugningsrör på en Chevy Tahoe


Insugningsröret, som skickar bränslet till tändscylindrarna, är monterad på motorn med flera elektriska anslutningsdon. Ta bort en sådan komponent från Chevy Tahoe är en mycket svår uppgift, och en specialist i förväg rekommenderas starkt. Vad mer kan den exakta processen varierar beroende på vilket år - följande instruktioner är specifika för en 2007-09 modell - och om lastbilen har en V6 eller V8-motor.

Instruktioner

1 Koppla bort den negativa batterikabeln.

2 Placera en stor behållare under det nedre högra hörnet av radiatorn, kopplar den nedre kylarslangen i området (ta bort slangen fjäderklämma med tång) och häll motorn kylvätska från slangen i behållaren.

3 Flytta behållare till en av pluggarna på sidorna av motorblocket och dra ut kontakten med en insexnyckel för att dränera återstående kylvätska. Upprepa för den andra motorblocket plugg.

4 Skruva av locket på bränsletestporten, som ligger på bränslevärmare och tanklocket. Täck testporten med butiks trasor och tryck ventilen inne i hamnen med en skruvmejsel för att lindra bränsletrycket.

5 Ta bort kåpan kanalen luftfiltret. Koppla bort luftintaget slang och kylaren slangklämma, lossa alla slangklämmor med en skruvmejsel och lyft kanalen rakt upp.

1 Koppla bort snabbkoppling som förbinder bränslematningsledningen på bränsle järnväg, som ligger nära bränsletanken.

2 Koppla de elektriska kontakterna till grenröret absoluttrycksensor (som sitter högst upp till höger på insugningsröret), EVAP kapsel solenoidventilen (framför bränsletanken) och spjällhuset (även till höger om grenröret) .

3 Markera positionen för varje tändstiftskabeln och koppla ledningarna från tändspolen pack, dra bort dem från bagageutrymmet. Unbolt och ta bort tändspolen pack med hjälp av en skiftnyckel.

4 Ta bort EVAP kapselröret märke och koppla slangarna på kapseln på deras snabbkopplade beslag och ta bort fästmutter med nyckeln.

5 Koppla bort värmeslangarna från både insugningsröret och vattenpumpen och ställ dem åt sidan. Ta bort PCV-ventilen slangen, effektbromsslangen, kylarslangen från termostaten och vattenpumpen intag slang.

6 Koppla bort ledningarna från spjällhuset, luftkonditionering koppling, styrningens magnetventil, absolut trycksensor, oljetrycksgivaren och bränslemätare kroppen, tillsammans med förekommande kabelnät konsoler som är i vägen och jordledningen från det högra cylinderhuvudet är bak.

7 Ta bort drivremmen, vrida remspännaren bulten medsols med en socket och glider av remmen från remskivorna.

8 Lossa och ta bort muttern på styrservopump bakre konsol med en skiftnyckel. Ta bort alla skruvar och muttrar från pumpens huvudfästet och skjut pumpen framåt för att nå fördelarens främre bult.

9 Lossa fördelarens nedre bultar i kvarts tur steg med skiftnyckel tills du kan ta bort dem för hand och sedan ta bort grenröret. Om det behövs, bända upp en gjutning projektion på fördelarens front med en spett för att bryta tätningen obligations.

1 Ta bort luftfilterhuset, kopplar ur luftmassemätaren elektriska kontakten från huset och dra huset rakt upp.

2 Koppla ur batterikabeln och elektriska kontakten från generatorn, sedan skruva isär och ta bort generatorn med en skiftnyckel.

3 Etikett och koppla bort alla kablar som är i vägen för insugningsröret. Lossa alla tillhörande sele hållarna och klipp.

4 Koppla bort strömbromsvakuumslangen från bromsbooster, slangen från behållaren reningsmagnet, bränsleledningen från bränslefördelningsröret och PCV slangen från grenröret.

5 Koppla loss alla återstående elektriska anslutningar eller vakuumslangar anslutna till grenröret eller spjällhuset.

6 Skruva loss och ta bort insugningsröret, som beskrivs i avsnitt 2.