Hur man reparerar en Oris Klocka

Hur man reparerar en Oris Klocka


Oris klockor är en schweizisk klocka mid-level. Titta entusiaster försummas vanligtvis Oris klockor på grund av den låggradiga, om än pålitliga, rörelser; men från och med 2010, intresse stadigt lutar över årtiondet. En rörelse är den fjäderbelastade motorn som kör klockan. Oris tillverkar endast mekaniska rörelser, undviker trenden att sälja batteridriven kvarts industrin klockor också. Reparera rörelsen är jobbet för en erfaren urmakare, men den avslappnade klockan ägaren kan utföra mindre reparationer.

Instruktioner

1 Använd ett förstoringsglas eller guldsmed lupp för att undersöka kristallen --- akryl, mineral eller safirglas som täcker urtavlan --- för repor. Bestäm hur djup repor är genom att köra en nagel över dem. Djupa repor kräva ersättning av kristallen. Repor på ytan kan repareras. Steg 2

2 Applicera maskeringstejp till fallet med den Oris klocka. Täck fallet och lämna bara kristallen exponerade. Du skyddar fallet från onödiga rengöring kompoundering komma in case skrymslen om du polera bara kristallen.

3 Doppa en liten mängd Brasso på fingertoppen och försiktigt gnugga det i en cirkulär rörelse på kristallen. I avsaknad av Brasso, använd tandkräm. Tandkräm har liknande slip egenskaper. Gnugga föreningen i kristallen i ca 10 minuter. Torka bort överflödigt polera med en trasa.

4 Använd trasa för att polera kristall när repor försvinner.

5 Vänd vaka över och inspektera med förstoringsglas fallet och caseback. Applicera Brasso till fallet för att ta bort repor. Det polermedel kommer inte att fungera på djupa repor. Upprepa steg 3 och 4 om fallet och caseback.

6 Använd en tandpetare för att avlägsna överskott polish från sömmen mellan Oris fallet och målet, vilket fall som helst gravyrer och skrymslen mellan klackarna, som håller bandet.

1 Sätt i ett fall blad mellan klacken och bandet på våren barer. Fjäderspärrarna monteras genom ändarna av en Watchband eller armband och in i små hål i klackar. Klackarna sticker barer på toppen och botten av ärendet som håller fjäderspärrarna på plats.

2 Tryck på kanten av bladet mot skuldra våren bar. Fjädern är inneslutet i ett litet rör. Röret rör sig inåt släppa våren bar från klackarna.

3 Byt ut böjda eller trasiga våren bar med en ny. Trä det in i änden av bandet eller armband.

4 Håll den fjäderbelastade axeln på våren bar inåt med fallet bladet. Placera den över hålet inuti klackarna. Släpp våren. Bandet eller armband är nu säkert mellan klackarna på våren bar.