Hur man målar en öppen spis i marmor

Hur man målar en öppen spis i marmor


Marmor eldstäder ge livsrum en klassisk estetik. Men med tiden, kan en öppen spis i marmor förlora sin glänsande glans, ser jolleseglare och slitna. Om öppen spis i marmor har förlorat sin lyster, kan du återställa rummets stil med en snygg och modern lack. En djärv accent färg kan omvandla tråkig, gammal öppen spis i marmor i en ny samlingspunkt för rummet. För att uppnå en snygg resultat, du behöver bara följa några enkla steg för att måla marmor.

Instruktioner

1 Lägg en damm ark eller presenning runt eldstaden bas, som rekommenderas av Monster Guide, för att skydda golvet. Det är viktigt att fastställa skyddsduken eller presenning direkt, långt innan du börjar måla, eftersom sot och aska ibland kan falla på golvet när du sand och rengör öppen spis i marmor.

2 Sand eldstadens yttre ytor. Detta är särskilt viktigt för marmor eldstäder, eftersom marmor vanligen överdragna med slick glans, vilket gör målning svårt. Du måste instegsskydd upp ytan med tunga 36-slippapper. Du behöver bara instegsskydd upp de yttre ytorna av den öppna spisen och manteln. Det är inte tillrådligt eller nödvändigt att måla eldstaden interiör om spisen är oanvänd. Om du använder din eldstad kommer marmor är glänsande beläggning faktiskt hjälpa till att förlänga livslängden på spisen interiör. Dessutom inredningen i allmänhet blir svärtat över tiden, och färg på insidan är oväsentlig.

3 Rengör eldstadens yttre ytor med tvål, vatten och en trasa. Även om marmor ser ren, är chansen att det är dolt aska, smuts, sot och slipdamm på vissa områden.

4 Torka ytan med en ren handduk.

5 Applicera målartejp till kanterna på den öppna spisen, skyddar väggen mot oavsiktlig måla splatter.

6 Applicera generell primer marmor ytan med en vanlig pensel pensel.

7 Vänta minst en timme för primern att torka.

8 Måla ytan med latexfärg och en pensel.

9 Applicera ett andra skikt av latexfärg efter 15 minuter.

10 Vänta åtminstone en fullständig 24 timmar innan du tar bort målartejp och använda den öppna spisen.