Om bäddsoffor

Om bäddsoffor


Möbelaffärer som används för att bära en eller två bäddsoffor i mycket begränsade stilar. Nu hela butiker ägnas åt sovvagn soffor och konvertibla möbler, och många soffa mönster finns både som en vanlig soffa och en sovande. Special tyger kan skräddarsys beställas för utdragbar bäddsoffa och flytt vikta soffa sängöverkast kan ändras för att matcha någon förändring i ditt rum inredning Sleeper soffor är tillgängliga för att passa varje storlek och stil i hemmet; de kan göra en stor förklaring i vardagsrummet eller ta upp minimalt utrymme i hörnet av ett kontor.

Fungera

Bäddsoffor är dubbla funktion möbler som kan tjäna både sittplatser och sömnbehov gäster. Tar upp mindre utrymme än traditionella sängar, dessa konvertibla soffor möjliggöra en mer effektiv användning av utrymme som är särskilt användbar i små lägenheter och sovsalar. Bäddsoffor finns i olika stilar och storlekar, öppnar i tvilling till king size madrasser, för att passa designen och utrymme i ditt hem.

soffa Styles

Den mest kända typen av bäddsoffa är utdragbar bäddsoffa. Sängen och ram viks i botten av soffan och dolda under sittdynorna. När sängen dras ut, ben sträcker sig från botten av ramen för att stödja änden av madrassen. Ryggen och armar soffan bildar en sänggavel för sängen. Den utdragbar sleeper ser ut som någon annan soffa, och kan köpas i en mängd olika designstilar, inklusive modern, traditionell, land och samtida. Läder, tyg och microfiber klädsel alternativ är tillgängliga, och de flesta butiker erbjuder en mängd olika tryck och texturer att välja mellan. En annan typ av bäddsoffa är en enkel fold-down design som liknar en futon. Vanligtvis bäddsoffa använder ett stycke design med tjock kudde klädda i ramen. Ryggen fälls ner bildar en plan yta med sittdynan. Denna bäddsoffa design har ofta avtagbara armar eller inga vapen alls. I vissa stilar är tillbaka fördubblats under och bildar en större säng när uppvikt på en stödjande ram som glider ut från soffan basen. Dessa större modeller kan innefatta helt vadderade armar och underbed lagring. Den modulära designen av nedfällbara bäddsoffa ser bäst med moderna eller retro hem mönster. Dessa konvertibla möbler är vanligtvis säljs i hållbara material som läder, vinyl och mikrofiber. Den tredje typen av soffa säng har en metallram med en vadderad metallhuvud / ryggstöd. Sängen kudden viks på mitten för att bilda tjockare soffan sittdynan, medan det vadderade metallstången bildar ryggstödet. Lösa kuddar kan också tillsättas för extra komfort. Ryggstödet lyfter för att frigöra både madrassen och extra uppsättning ben som glider fram för att bilda sängramen. Vissa stilar har en mer omfattande utseende, med säng kudde vikt till en mer traditionell soffa ram. Liksom nedfällbara konstruktion, fungerar denna enkla vikta säng bäst med modern och retro design. Den vikta bäddsoffa tar minimal plats, vilket gör den perfekt för kombi gästrum / kontor och sovsalar. Beläggningar är oftast gjorda med slitstark mikrofiber.

madrass typer

Den utdragbara eller gömställe bäddsoffa innehåller en madrass tunnare än en vanlig madrass, som ligger på en metallram av fasta stänger eller med extra fjäder stöd. Madrassen kan vara en luftpole stil eller gjord av minne skum och fiberfill. Den vikta stil av bäddsoffa görs typiskt med minne eller polyuretanskum, ofta med ett lager av spolar i och stoppningsfibern för att knubbig kuddarna till en rundare form. De flesta soffa madrasser är i full drottning storleksintervall, men sovhytt kärlek säten, stolar, ottoman, och överdimensionerade soffor kan erbjuda varierande madrass storlekar från tvilling till kung. Sleeper soffor kan också ha madrasser i icke-standardstorlekar som kräver anpassade ark.

fördelar

Sleeper soffor möjliggöra bästa användningen av livsrum. Med en bäddsoffa i vardagsrummet eller familjerum kan du ha gäster över utan att behöva ta upp ett helt rum för gäster som annars går oanvända. Använd en bäddsoffa i ett hemmakontor för bekväma sittplatser för dig själv eller besökande kunder, när gästerna kommer över på kontoret kan bli en tillfällig rum. Köp en bäddsoffa för att hålla sängen dolda från gäster som besöker din lägenhet eller studentrummet. Placera en bäddsoffa i ett rum för att ge besökarna en bekväm plats att hänga ut under dagen, och sedan öppna upp till en säng för användning på natten. Sleeper soffor på entréplan kan också ge komfortabel vila för att besöka äldre släktingar och dem som återhämtar sig från operation eller sjukdom som är för svaga för att klättra upp för trapporna till sovrummen. Konventionella utdragbara soffor är gjorda med kraftigare ramar för att bära vikten av sängramen på insidan, vilket typiskt gör bäddsoffa håller längre än vanliga soffor. Vikta stil bäddsoffor har stora sittgrupper och tjocka skumkuddar som gör dem bekväma lounging stycken för familj och rec rum.

överväganden

Tänk på stilen i ditt rum innan du väljer en bäddsoffa design. Traditionella utdragbara soffor erbjuder ett större utbud av design- och tygdesigner, medan vikta bäddsoffor passar oftast enklare, renare moderna hem stilar. Mät tillgänglig golvyta i rummet, liksom bredden på dörren till rummet där den nya bäddsoffa kommer att hållas. Utdragbara soffor kan vara mycket stora och extremt tunga, så kontrollera att korridorer och trapphus är stora nog att rymma dessa möbler. Försök aldrig att flytta en bäddsoffa på egen hand. Kontrollera tillverkarens beskrivningar på alla bäddsoffa madrasser för att vara säker på vad du får. Spendera mer pengar för att få en tjockare, högre kvalitet madrass. Investera i en bäddsoffa bar sköld för att göra utdragbara madrasser mer bekväm. (Se Resurser.) Leta efter utfällbara bäddsoffor med avtagbara, tvättbara överdrag för rum som kommer att få tunga användning. Kontrollera storleken på madrassen innan du köper för att se till att anpassade ark inte behövs. Spara tid och besvär genom att köpa bäddsoffor som kommer komplett med lakan och kuddar.