Hur man målar en terrakotta kruka

Hur man målar en terrakotta kruka


Terrakotta är ett poröst material, så du måste vara försiktig när du väljer färg för din kruka. Giftiga färger kan innehålla kemikalier som kan absorberas av terrakotta och skada dina växter. Medan alla typer av icke-giftig färg ska vara säkra att använda på terrakotta, kommer vissa färger flagna snabbt, särskilt om de lämnas utomhus utsatt för väder och vind. Leta efter en hög kvalitet gelmedium i hantverk butiker eller konst leverans butiker att fungera som en bas för din hemgjorda färg. Detta material obligationer tätt på de flesta ytor, inklusive terrakotta, att hålla dina målade krukor ser fräsch så länge som möjligt.

Instruktioner

1 Blanda lika delar naturliga pigment pulver och tydlig alkohol såsom vodka, för att skapa en pasta. Detta kommer att förhindra färdiga färg från klumpar.

2 Rör pastan i en giftfri gel medium. Om blandningen är för blek, tillsätt mer pigment pulver som blandas med alkohol tills du har nått önskad nyans. Tillsätt lite vatten för att förtunna färgen om det är för tjockt eller lägga till mer gelmedium om blandningen är för tunt.

3 Måla blandningen på utsidan av terrakotta potten med en skumpensel och låt färgen torka över natten.

4 Applicera ett andra skikt av färg, om det behövs. Terrakotta är porös, så det kan absorbera en del av färgen, vilket skapar en ojämn eller matt finish.