Hur man gör transparenta skikt i gimp

Hur man gör transparenta skikt i gimp


Använda genomskinlighet när du arbetar med bilder gör att bilden smälter väl med alla typer av bakgrund. Detta är särskilt användbart om du vill placera en logotyp på en mångfärgad bakgrund. Många fotoredigering program kan du skapa tydliga bilder och bakgrunder, och med hjälp av GIMP är inget undantag. Du kan enkelt ändra lager insyn i GIMP genom att experimentera med lager opacitet.

Instruktioner

1 Skapa ett nytt projekt i GIMP eller öppna ett befintligt projekt.

2 Välj det lager som du vill göra transparent från panelen Lager i sidomenyn. Kontrollera att lagret är markerat innan du börjar göra ändringar i sin öppenhet. Om skiktet inte är markerad, kan inga ändringar göras eller eventuellt skulle kunna göras till den felaktiga skiktet.

3 Tryck "Opacitet" reglaget på panelen Lager till att justera inställningarna öppenhet. En 100 procent opacitet innebär att bilden kommer att visa 100 procent av dess färger. Växla reglaget till en lägre opacitet inställning som 35 procent kommer att göra bilden 35 procent transparent och gör att andra färger från omgivande skikt kika igenom. En opacitetsinställningen 0 procent innebär att lagret är helt transparent eller osynlig. Bosätta sig på en opacitet inställning som uppnår det övergripande utseendet du önskar.

4 Spara ändringar till ditt projekt.

5 Exportera den nya bilden som en PNG-fil för att bevara öppenheten om du använder denna bild för webben.