Hur man rengör och Declutter Varje månad på året

Hur man rengör och Declutter Varje månad på året


Rengöring och decluttering kan vara en svår uppgift, men att bryta ner dina projekt i små mängder varje månad under året hjälper till att hålla dig mindre överväldigad och mer fulländad i rengöring och decluttering. Se din rengöring och decluttering projekt skrivet på ett schema kommer ytterligare att du kan ta en viss tid för rengöring och decluttering, istället för att försöka göra alla dina projekt på en gång och besegras med detta.

Instruktioner

1. Gör en lista över alla hushållssysslor och decluttering projekt. Gör tre kolumner: Dagligen, vecka och månad. Gör en rubrik för varje rum i huset och placera varje syssla för rummet i en av de tre kolumnerna.

2 Ställ en tidsplan. Bredvid varje syssla eller decluttering projekt, ställa in en viss tid du är villig att ägna åt det. Till exempel: Du vill tvätta och polera golvet en gång i månaden och det tar cirka två timmar att göra denna syssla. På börda diagram skriver "Första lördagen i månaden - 2 timmar" bredvid tvätten och polera golv rutin.

3 Med hjälp av en separat diagram, bryta ut dina dagliga, veckovis eller månadsvis sysslor och decluttering projekt. För din månatliga sysslor och decluttering, placera den månad du kommer att arbeta på börda bakom det. På så sätt kommer du inte överanstränga dig själv eller bli överväldigad.

4 Sätt ditt schema i praktiken. Mot slutet av varje månad, se framåt till nästa månad. Köp och samla all utrustning du behöver för månadens projekt, såsom lådor för decluttering, matta renare eller golvpolish.