Varför är min Whirlpool diskmaskin inte lösa diskmaskiner flikar?

Varför är min Whirlpool diskmaskin inte lösa diskmaskiner flikar?


Diskmaskiner tvål, ibland i form av tvål tabletter, för att rengöra disken inuti. Tvål tabletter placeras i en tvålbehållaren i diskmaskinen dörr, som öppnar upp inne i brickan när tvättcykeln har startat. Det finns ett antal olika skäl till varför Whirlpool diskmaskin inte kan upplösa diskmaskin flikar, de flesta av dem har att göra med vattenförsörjningen.

Rengör brickan armen

Sprut bricka arm skickar vatten skytte runt diskmaskinen. Om armen är bruten eller igensatt, kommer det inte spruta vatten, vilket skulle leda till att flikarna inte att lösa. Spolarmen kan rengöras genom att avlägsna spolarmen bult i mitten och sedan skölja den försiktigt under varmt vatten. Använd en tandborste för att rensa ut spruthålen på armen.

Tvålbehållaren spärren

Kontrollera spärren på tvålbehållaren på insidan av luckan. Om spärren är fast, kommer det inte att öppna och tvål tabletter kommer inte att gå löst. Tryck på den manuella öppnare på dörren, vanligtvis genom att trycka den inåt och frigöra, för att se om spärren öppnas på egen hand. Häll en liten mängd ättika på spärren och borsta bort eventuella kalkavlagringar med en tandborste.

Vattentillgång

Kontrollera att vattentillförseln är på för diskmaskinen. De flesta diskmaskiner är kopplade till närmaste försörjningen, vilket är vanligt diskbänken. Spåra vattenslangen från diskmaskinen till där den möter tillförselventilen. Rotera ventil moturs för att säkerställa att vattnet är på hela vägen.

Dåligt inloppsventil

Inloppsventilen är där vattenslangen ansluts till tvättmaskinen. En anordning som kallas en magnetkontroller vatten kommer in i ventilen och skär bort det när signaleras diskmaskinen kretsen. Om denna ventil inte fungerar, kommer den inte att tillåta vatten i maskinen för upplösning av tvål tabletter. Har inloppsventilen testats av en professionell och byt om det behövs.