DIY Reef Aquarium Lighting

DIY Reef Aquarium Lighting


Saltvatten fisk och rev som växer i saltvatten ger mer färg och mer exotiska utseende än sötvattensakvarier. Även utseendet på tanken drar många människor att hålla en saltvattentank måste hälsa fisken förblir det primära målet för alla som har en sådan akvarium. Rev akvarium, som alla saltvattentank kräver mer arbete än sötvattensakvarium och reagera snabbare på även små förändringar i tanken miljön. Förutom vattentemperatur, salthalt och syrenivåer, måste ljusnivåer i ett rev akvarium övervakas.

Instruktioner

1 Identifiera de arter som du kommer att hålla. Lätta behov varierar mellan olika arter av saltvatten varelser. Många koraller och andra prover som finns i korallrevskavarier värd för zooxanthellae, encelliga alger som lever inuti provet kropp. Dessa växter kräver specifika mängder av ljus i en viss spektrum för att omvandla ljus till energi.

2 Identifiera storleken och formen på tanken. I motsats till den allmänna uppfattningen, inga enkla "watt per gallon" existerar formel. Vissa koraller som starkt ljus, andra föredrar svagt ljus. Lampor skiner ned på en tank som är 2 fot djup kommer att ha mer intensitet vid botten än samma ljus skulle ha i en 3-fot djup tank. Otillräckligt ljus är vanligtvis mer av en fråga än för mycket ljus, men lowlight koraller nya till en tank kan vara lyckligare i en mer skuggig plats för en vecka eller två innan du flyttar dem till ett permanent hem i en ljusare område i tanken.

3 Välj ljuset som fungerar för din tank och koraller. Den zooxanthellae kräver ljus i det röda och blå spektrumet. De flesta lampor som säljs för akvarier kommer i detta område, men dubbelkolla innan man köper. För att bestämma rätt intensitet av ljus, måste du veta de lägsta och högsta klasser koraller kan ta. I allmänna ordalag, leta efter belysning som ger ett minimum av 3000 lux vid den djupaste punkten i akvariet där du vill korall att växa. Grunda tankar, kan de inte djupare än 20 inches få med lysrör. Akvarium butiker ska ha både blått och rött ljus producerande lampor. För en tank 48 inches lång, planerar att använda fyra blå lampor och två röda lampor. Dessa lampor kommer standard i 48-tums längder och är drygt en tum i diameter. Ljusen bör fastställas högst 4 inches ovanför vattnet. Djupare tankar, upp till 30 inches, kräver mer intensiv 400 watts lampor, fördelade ungefär var 2 fot längs längden av tanken.