Vitaminer för att reducera hudmelanin

Vitaminer för att reducera hudmelanin


Vi vill se bättre, eftersom att se bättre är att må bättre. Icke-kirurgiska anti-aging produkter som finns är naturläkemedel och vitaminer. Jämn hudton är associerad med en glödande hy, och ökad produktion av melanin kan orsaka mörka fläckar, fräknar och röda fläckar ska visas.

melanin

Melanin pigmentering, eller solbränna, produceras av melanocyter och melanosomes.Tyrosinase, ett enzym inom melanosom celler, frigörs när stimuleras, blir melanin, och släpps in i huden eller epidermis. Naturlig cellförnyelsen och ultravioletta strålar orsakar koncentrerade keratinocyter, eller epidermis celler bildas på hudytan. När vi blir äldre, kan hyperpigmentering inträffa och åldersfläckar eller fräknar visas.

vitamin A

Retin-A, den syntestiska formen av vitamin A, exfolierar hyperpigmenterad döda hudlager uppmuntrande cellförnyelsen. Det är emellertid en dyr produkt och kräver ett recept. Solexponering bör begränsas på grund av ökad känslighet. Hudinflammation upplevs av de flesta användare och kan resultera i svullna, peeling och rodnad ansiktsdrag. Kvinnor som är gravida eller planerar att bli gravida bör undvika denna produkt; Vitamin A har varit känt för att orsaka fosterskador.

C-vitamin

Vitamin C spelar flera roller för att förebygga hyperpigmentering. Det är en vattenlöslig produkt som kan absorberas in i huden för att skydda icke vattenlösliga molekyler som är belägna inom cellmembran. Som en kraftfull antioxidant, kan aktuella tillämpningar av C-vitamin skyddar huden från solens ultravioletta strålar och bromsa fotoåldrande. Askorbinsyra som finns i C-vitamin är en tyrosinasinhibitor; det minskar melaninproduktionen och uppmuntrar cellförnyelsen genom peeling.

vitamin E

Fria radikaler, instabila molekylslag, öka åldrandet genom att begränsa cellulära föryngring. Som en anti-oxidant, kan E-vitamin förhindra fria radikaler från att komma in i huden och öka cellförnyelsen. Även om det inte minskar melaninproduktionen, gör det exfoliera lager av hyper-pigmente död hud. Med en jämförbar SPF 3, bör det endast användas som en mild solskyddsmedel.

vitamin K

Hud missfärgningar, orsakade av läckande eller spruckna kapillärer, kan avhjälpas med hjälp av aktuella tillämpningar av vitamin K. absorberas direkt i kapillärerna, hjälper vitamin K att minska mörka ringar under ögonen och kan också hjälpa till att läka blåmärken. K-vitamin har också använts för att minska rödblommig hy människor som uppvisar symptom på rosacea.