Hur öka melanin i kroppen

Hur öka melanin i kroppen


Melanin är som krita rutan i vår kropp. Det är det ämne som i hög grad bestämmer färgen på vår hud, vårt hår och våra ögon och kan också hittas i våra hjärnor och vår innerörat. Uppenbarligen vissa människor har mer melanin än andra. Många människor vill öka nivån av melanin i huden eller andra delar av sina kroppar, inte bara av hänsyn till deras utseende, men också för att melanin kan agera för att skydda kroppen från de skadliga effekterna av alltför mycket solljus.

Instruktioner

Öka kroppens melanin

1 få en solbränna. Detta är det enklaste sättet att öka din melanin och mörkare pigmentet i huden. Tyvärr kan de skadliga effekterna av oskyddat solexponering såsom hud-cancer uppväger eventuella melaninrelaterade förmåner från garvning. Även de människor som mest sannolikt att vilja öka sin melanin --- mässan i huden --- är mer benägna att upprätthålla solskador än personer med mörkare hud. Om du väljer att sola, är det bäst att göra det långsamt med massor av solskyddsmedel. Du kan också styra intensiteten av exponeringen om du väljer att använda ett solarium snarare än att ta dina chanser med naturliga solen.

2 köpa kommersiella produkter är utformade för att producera syntetiska melanin i huden. Dessa produkter, däribland många populära själv garvare, anses i allmänhet mycket säkrare än full-on solexponering och är inte kända för att öka fall av hudcancer. Om du letar efter en trevlig, mörkt pigment förändringar, men dessa produkter är ofta en besvikelse, eftersom de kan lämna huden ser apelsin snarare än brun.

3 Lägg till vitamin A och E till din diet, liksom karoten. Livsmedel som innehåller dessa vitaminer kan öka din melaninproduktionen. Vitamin A och karoten-rika livsmedel innehålla morötter, meloner, fisk, ägg och olivolja. Tomater är särskilt rika på vitamin E, som är pistagenötter. Du kanske också vill öka din kalciumintag, speciellt vita ostar.

4 Ta en läkare injicerar melanin i kroppen. Det ämne som används i dessa injektioner är inte verklig melanin, men ett syntetiskt hormon som fungerar som melanin i kroppen. Dessa injektioner fungerar som en Brun utan sol och kommer faktiskt mörkare färgen på din hud. Som med aktuella Brun utan garvare, dessa injektioner inte är anslutna till negativa effekter som hudcancer.