Hur man ändrar en skottkärra däck

Hur man ändrar en skottkärra däck


En skottkärra är ett mycket användbart verktyg i ditt hem och trädgård. Du kan använda en skottkärra för att dra tunga föremål, såsom stenar, smuts, olika hem eller utomhus skräp, eller ens djurfoder. Att ha en korrekt uppblåst och fungerande däck är en viktig del av verksamheten. Att lära sig att blåsa eller ändra skottkärra däck kommer att hjälpa dig att hålla din skottkärra väl underhållna och fungerar när du behöver den.

Instruktioner

blåsa upp däcket

1 Ta bort punktering av din skottkärra genom att dra ut stiftet av hjulmuttern och dra på däcket. Sätta tappen åt sidan.

2 Linda last remmen runt den yttre omkretsen av det punkterade däcket. Du behöver inte dra åt remmen, vid denna tidpunkt.

3 Använd ditt finger för att gnugga lite flytande diskmedel runt den del av däcket som berör däckets fälg, även känd som däckvulsten. Denna teknik bidrar till att smörja och underlätta däcket mot fälgen så det blåser lättare.

4 Dra remmen mot däcket med spärr del av bandet tills det är tätt och kanterna av däcket är i jämnhöjd med kanten. Att göra detta kommer att hålla däcket på plats medan du blåsa den. Håll däcket i ett upprätt läge, som om det var på plats på skottkärra.

5 Sätt uppblåsnings fastsättning på änden av luftkompressorn slangen och slå på kompressorn. Tryck fäst ner på ventilskaftet och blåsa upp det precis tillräckligt för att hålla däcket på fälgen. Ta remmen utanför däcket när den blåses upp och rör sig i läge runt kanten.

6 Kontrollera om däcket sitter ordentligt på fälgen och inte utanför centrum. Justera däck, om det behövs, innan du går vidare för att blåsa upp resten av däcket. Det är normalt att höra några knäppande som däcket sträcker mot fälgen.

7 Kontrollera däcktrycket regelbundet och endast blåsa till rekommenderat däcktryck.

8 Sätt tillbaka däcket på skottkärran och byt ut stiftet.

Nya ersättningsdäck

1 Följ steg 1 ovan.

2 Placera däcket på marken och hålla den på plats med foten. Ta i slutet av en kofot och kila fast den under mitten av däcket mellan fälgen och däcket. Flytta din fot efter behov.

3 Tryck ner kofot och börjar bända däcket från fälgen, som arbetar i en cirkelrörelse runt kanten. När du tar bort en sida av fälgen, hålla den i läge på marken med foten hålla den förankrade, och arbeta på den andra sidan av däcket som är kvar på fälgen. Gör detta tills hela däcket lossnar från fälgen.

4 Håll kanten på marken. Placera det nya däcket ovanför kanten, etikettarkets kanten med den inre delen av däcket. Tryck ner på däcket tills det dyker på plats på fälgen.

5 Följ steg 2 till 8 i avsnitt 1.