Hur man behandlar svindel med brandt-daroff övningar

Hur man behandlar svindel med brandt-daroff övningar


Svindel är en sjukdom i mellanörat, som orsakas av små kristaller, som har koloniserats i en känslig del av innerörat. Dessa kristaller bli förskjuten, vilket yrsel av svindel. Vanligtvis en läkare som specialiserat sig på yrsel och balansrubbningar kommer att utföra Epley eller Semont manöver för att lösa de förflyttade kristaller. Den Semont manöver är ett beräknat och snabb rörliga motion, endast utföras av en läkare för säkerheten hos en läkarmottagning. Brandt-Daroff övningar liknar Epley manöver, men de kan göras hemma. Dessa övningar kan gynna någon med yrsel, svindel, obalans, yrsel eller svimning. De är säkra och lätta att utföra.

Instruktioner

1 Sitt på sängkanten. Du kan även göra denna övning på golvet eller en plan yta.

2 Vrid huvudet åt vänster, på en 45-graders vinkel, så att hakan är halvvägs till vänster axel. När du har startat huvudet åt vänster, ligga ner på höger sida. Liggande, bör huvudet fortfarande på en 45-graders vinkel, vilket inte är mot den plana ytan, men inte pekar mot taket. Bo i detta läge under 30 sekunder. Om du upplever yrsel, fortsätta denna position under en minut eller tills svindel avtar.

3 Sitt upp och in i normal sittställning som när du började. Förbli sittande under 30 sekunder.

4 Vrid huvudet höger, på en 45-graders vinkel. Återigen skulle denna vinkel vända huvudet så att hakan halvvägs möter höger axel. När du har startat huvudet åt höger, ligga ner på vänster sida. Kom ihåg att ditt huvud bör ligga kvar på en 45-graders vinkel under denna övning. Du bör vara vänd halvvägs mellan den plana ytan du ligger på och taket. Bo i detta läge under 30 sekunder. Om du upplever yrsel, fortsätta denna position under en minut eller tills svindel avtar.

5 återvända till sittande position på kanten av sängen. Sitta kvar i 30 sekunder. Denna övning avslutar en uppsättning. Slutföra fem repetitioner på morgonen, fem repetitioner vid middagstid och fem repetitioner på kvällen.