Hur man gör en trä sågbock

Hur man gör en trä sågbock


Bra bockar tjänar många viktiga funktioner på byggarbetsplatser. De används för att hålla materialet vid en bekväm höjd medan märkning, skärning och målning. Du kan använda dem som en bas för en portabel arbetsbänk. Om de är robusta, kan du också använda dem för bärbara byggnadsställningar när du installerar gips eller måla ett tak. Goda bockar behöver inte vara dyra. Du kan göra dem själv med material som är lätt tillgänglig från ditt hem förbättring butik och verktyg som du förmodligen redan har i din butik.

Instruktioner

1 Placera 2-by-4 på kanten, på en plan yta. Placera vinkelhake över den övre kanten av kortet med 24-tums varumärke och 8-tums märke kvadraten på kanten av bordet närmast dig. Strike en linje med penna över hela linjen för att markera de två vinklarna.

2 Vänd brädan över. Överför samma markeringar till den motsatta kanten av brädet med din vinkelhake.

3 Använd en rak kant för att ansluta båda ändarna av varje vinkel, märkning över båda sidor av kortet. När du är klar, kommer du har markerat en 73-graders vinkel i ena änden av styrelsen och en 17-graders vinkel på den motsatta änden.

4 Håll brädan på kanten och skär längs blyertsmarkeringarna med din kapnings handsåg. Kontrollera position bladet på båda sidor av bordet ofta samtidigt minska. Den slutliga styrkan i sågbock beror till stor del på riktigheten i din nedskärningar.

5 Upprepa steg 1 till 4 för att skära alla fyra benen.

6 Fäst benen till 2-av-6 virkesstycke, 8 inches från varje ände. Applicera snickarens lim på den avskurna ytan av 73-graders snitt på varje ben. Placera benet på två-av-6 och säkra den genom att köra fyra skruvar i ett kvadratiskt mönster, genom benet och in i tvärbalken. Gör detta för vart och ett av de fyra benen.

7 Låt snickarens lim att härda i minst 24 timmar innan du använder sågbock.