Hur man använder Cheesecloth i matlagning

Hur man använder Cheesecloth i matlagning


Cheesecloth är en löst vävd, ofärgat bomullstyg som ofta används för olika kulinariska applikationer. Cheesecloth kommer i ett antal kvaliteter, som definieras av antalet varp- och inslagstrådar (vertikala och horisontella, respektive). I allmänhet gäller att ju högre kvalitet, desto finare väv - det vill säga, ju mer varp- och inslagstrådar i tyget. Cheesecloth är också känd som muslin, och högsta kvalitet väv (# 90) kan kallas smör muslin.

Instruktioner

1 Placera färska ostmassan i centrum av en dubbel tjocklek av cheesecloth.

2 Samla hörn och kanter duken tillsammans och löst knut dem ovanför ostmassan.

3 Häng den medföljande ostmassan ovanför en skål, eller ställa bunten i ett durkslag eller sil placerad över en skål eller ost mögel. Låt sitta medan vasslen rinner av.

4 När flödet av vassle har avtagit till en dropp, försiktigt pressa cheesecloth bunten för att ta bort ytterligare vassle. Hårda ostar kräver användning av ett viktat tryck under flera timmar för att avlägsna allt av vasslan.

5 När du har tagit bort alla vassle, försiktigt bort cheesecloth och "klä" eller "bandage" din ost genom att linda den i cheesecloth trimmas för att linda runt osten, överlappande vid toppen och botten så att den helt täcker osten . Du kan sedan återvända osten till pressen för att ta bort ytterligare vassle eller ställa osten att härda i en sval, torr plats, beroende på vilken typ av ost som du gör.

1 Klipp en bit lägre kvalitet (klass 10 eller 40) cheesecloth i en tre-fot fyrkant och vik på mitten två gånger, för att göra en kvadrat fyra lager tjock.

2 Ställ in cheesecloth i ett durkslag eller sil över en stor skål.

3 Häll försiktigt vätskan - cheesecloth kan användas för att anstränga buljong, gelé och tunna såser - i mitten av cheesecloth och låt vätskan rinna i skålen.

4 När all vätska har runnit in i skålen, samla kanterna på cheesecloth tillsammans och ta försiktigt bort den från durkslag eller sil.

5 Om du vill återanvända tyg, skölj skräp ur det innan du rengör den i varmt tvålvatten och låta den torka.

1 Cut höggradig ostduk (klass 50 eller 60) i små fyrkanter eller cirklar 3 till 5 inches bred.

2 Skär en annan bit av cheesecloth i strimlor halv tum breda och 5 inches lång. Du behöver ett band för varje ruta eller cirkel av gasväv.

3 Placera örter för smaksättning i mitten av varje ruta. Populära växtbaserade kombinationer för nouets inkluderar kryddbuketten, herbes de Provence, mulling kryddor och örter som innehåller lagerblad. För en 3-tums nouet använder 1,5 teskedar örter; för en 5-tums nouet använda en matsked av örter.

4 Samla kanterna på cheesecloth tillsammans, se till att det inte finns något mellanrum genom vilka örter kan fly, och knyt påsen stängd med en av cheesecloth remsor.

5 En nouet kan släppas in i en svagt sjudande gryta med soppa, eller suspenderas i soppan genom att binda strängen till ett handtag av potten. Innan servering, ta bort och kasta nouet.