Berömda engelska Suit Makers

Berömda engelska Suit Makers


Beläget i Mayfair har Savile Row varit hem för skräddarsydda skräddare och passar beslutsfattare i århundraden och har blivit synonymt med högsta kvalitet av färg göra. Även om ingen av de ursprungliga skräddarsy företag är fortfarande existerar, 20 skräddare på Savile Row skryta imponerande historia och kundlistor, inklusive royalty, kändisar, politiker och affärs eliter. Hardy Amies, Gieves och Hawkes, Huntsman och Henry Poole är välkända namn i anpassade kostym göra.

Hardy Amies

Medan Sir Edwin Hardy Amies bäst kan bli ihågkommen som drottning Elizabeth II: s klänningsdesigner, skrev han en vecka män mode kolumn i Esquire magazine och var känd för att utforma hög couture herrkostymer, en tradition Hardy Amies företaget fortsätter, efter hans död 2003 . drottningen gjorde honom till en Knight Commander av det brittiska imperiet för sina tjänster till modevärlden 1989 och under sin långa karriär har han fått många utmärkelser, bland annat blivit invald i den brittiska moderådet Hall of Fame och har hans arbete ut för permanent visning på Victoria and Albert Museum.

Gieves och Hawkes

Gieves grundades 1785 och Hawkes i 1771. De samman 1974. En kunglig ordern ges till företag i anseende som levererar varor eller tjänster till den regerande monarken och medlemmarna i den kungliga familjen. Med tre kungliga Warranter skänkts företaget har Gieves och Hawke blivit känd för utrustningsbrittiska kungligheter, en tjänst det har gett mer än två århundraden. Det är den största givaren av sömnad, kostymer, militära klänning uniformer och Jackett för statliga tillfällen. Arvtagare till den brittiska tronen, Prins Charles hade en Gieves och Hawkes uniform för sitt äktenskap med Diana Spencer 1981.

H. Huntsman and Sons

H. Huntsman och Sons grundades 1849, har ett rykte om de dyraste anpassade kostymer på Savile Row, som börjar vid ca £ 3250, från och med 2011, och snabbt eskalerar uppåt. I Tom Wolfe roman "The Fåfängans fyrverkeri" Berättaren anmärkningar Sherman McCoys jacka "Huntsman, Savile Row, London. Cost en gud-förbannat förmögenhet." Utöver sin dyra anpassade kostymer, är Huntsman också känd för sin ready-to-wear kollektion, som erbjuder off-the-peg kostymer som kan skräddarsys för passform, och dess användning av slående tweeds och tartantyger, som gör en fet modeutlåtande.

henry Poole

Den första kostym tillverkare att etablera sig i Savile Row var Henry Poole och Co, som grundades 1806, av Henry Poole och hans kusin, Samuel Cundey. Företaget blev snabbt en favorit kung Edward VII, och nu, mer än ett sekel senare, fortfarande verksamheten fortfarande i Poole och Cundey familjer. Företaget är krediteras med skapandet av den första smoking, när enligt sin hemsida, 1860, Henry Poole gjorde en kort kväll jacka för prinsen av Wales att bära vid informella middagsbjudningar.