SITTBAD Tekniker

SITTBAD Tekniker


Sitz bad har sitt ursprung i Europa på 1800-talet som en del av hydroterapi eller hydropati. Patienterna satt i en stor, skålformad, bärbara badkar att fördjupa skinkorna, övre ben och höfter i varmt eller kallt vatten. Tekniken har fått sitt namn från den tyska "sitzen", som betyder "att sitta." Moderna SITTBAD tekniker använder en traditionell badkar eller SITTBAD enhet som passar över en toalett för att behandla sjukdomar såsom hemorrojder, prostata problem, snitt från rektal eller perineal kirurgi och magbesvär.

Instruktioner

1 Rengör badkaret eller över toalett SITTBAD noga med blekmedel utspätt till desinfektionsmedel styrka (följ instruktionerna på blekmedel flaska) eller med en bakteriedödande desinfektionsmedel. Skölj noga med rent vatten. Rengör även några mattor eller tillbehör som kommer att användas i vattnet.

2 Fyll badkaret med några inches av antingen kallt eller varmt vatten, efter naturläkare rekommendationer. Om du behöver varmvatten vid en viss temperatur, använd termometer för att kontrollera temperaturen. Börja med en temperatur som är varmare än du kommer att behöva eftersom vattnet kommer att kyla under användning.

3 Placera en ren gummimatta i botten av badkaret, följt av en gummiring ( "munk") kudde att sitta på medan du är nedsänkta i vattnet. Täck ringen med en ren handduk för extra komfort.

4 Följ instruktionerna som följer med en over-the-toalettanordningen för att vattenanvändningen för just den modellen. Rengör toaletten eller kommod innan enheten på plats. Vissa enheter kräver tillsats av vatten till en fyllnadslinjen. Andra använder ett bevattnings påse som ska fyllas med vatten med rätt temperatur innan det hängde ovanför användaren på en stolpe, krok eller handdukshängare så vattnet kommer att matas genom tyngdkraftsflöde. Se till att slangen kläms av tills klar för användning.

1 Sitt på ringen kudde i badkaret. Vattennivån bör vara navel höjd. Du kan lägga handdukar eller wraps runt överkroppen för att hålla sig varm medan blötläggning. Kontrollera vattentemperaturen ibland för varma bad och tillsätt mer hett vatten om det behövs. Blanda eller cirkulera vattnet med händerna för att få ett visst flöde över kroppsytor.

2 I över-toalett enheter följa produktanvisningar. Om en bevattnings är inblandad, frikoppla slangen och rikta vattenflödet över drabbade delarna.

3 Tid immersionsperioden. Kalla bad varar vanligtvis cirka fem minuter, och varma bad 20 till 30 minuter.

4 Torka efter badet och dränera vattnet från badkaret eller enheten. Omedelbart ren och desinficera badkar eller enheten och eventuella tillbehör som används.

5 Upprepa badet som rekommenderas av sjukvårdspersonal. De flesta bad ges dagligen.