Hur man gör en afrikansk Angola Mask

Hur man gör en afrikansk Angola Mask


Du kan göra angolanska masker som ett hantverk projekt för barn att lära sig om olika kulturers sätt att berätta historier. Medan många barn kan användas för att läsa berättelser från böcker eller lära sig historia från en lärare i klassen, kan du lära dem att många afrikanska kulturer har en tradition av muntlig historia - berätta historier om deras kultur att passera traditioner och kunskap på framtida generationer . Vissa kulturer bär masker för att hjälpa berätta dessa historier. Barnen kan göra angolanska masker av kartong men använder en del av de designelement som finns i traditionella angolanska masker.

Instruktioner

1 Klipp ut en oval som är storleken på barnets ansikte ur en bit kartong. Klipp ut två små rektanglar för ögon och en längre rektangel för munnen.

2 Låt barnen dekorera maskerna med hjälp av röda, bruna och / eller vit färg. Gör den vänstra och högra halvorna av masker symmetriska och använda mönster som finns i angolanska masker som linjer, cirklar och bokstaven "x".

3 slå hål, med hjälp av ett hålslag, längs kanterna av masken, distans hålen omkring en tum ifrån varandra. Sträng bitar av garn genom ett hål på den vänstra sidan och en annan mittemot det första hålet till höger. Knyt varje bit garn tillbaka på sig själv i närheten av där det kommer ut ur hålet. När någon bär masken, ändarna av garnet knyta ihop runt baksidan av huvudet.

4 Klipp flera långa delar av bast, ungefär en fot lång. Bunta fem bitar i en näve och infoga dem alla genom ett hål längs kanten av masken. Knyta alla ändarna tillbaka till knippet av bast nära där de kommer ut ur hålet för att säkra bast på plats. Upprepa, fylla alla hål med delar av bast.