Hur man bygger en old-school hytt

Hur man bygger en old-school hytt


Att bygga en traditionell stuga kan vara enklare än att bygga en modern stuga, eftersom investering i tid och resurser är mycket mindre. Den huvudsakliga skillnaden i äldre-stil hytter och nya är i stansning av stockarna som används i sidoväggarna. Hackning --- som ser ut som den traditionella Lincoln Log leksak byggnader ställer --- ger din timmerstuga ett traditionellt utseende, i motsats till den moderna praxis hack bara en sida av stockarna. En stuga byggare kan sätta en timmerstuga tillsammans i två till tre dagar för mindre än £ 65.

Instruktioner

1 Välj den plats där du kommer att bygga din stuga. Bestäm innan du bygger om du kommer att använda el för ljus eller fotogen. Elektriska lampor kan dra ström från ett bilbatteri som är ansluten till en strömriktare för helgen reträtter.

2 Rensa ett markområde om 10 till 12 kvadratmeters, och samla dina loggar. Välja stockar fallande i storlek med en diameter från 12 till 6 inches, och med en regelbunden form som kommer att passa ihop med minimalt luftläckage. Du kan fylla i eventuella hål med betong när du är klar bygga din stuga. När du är klar, kommer kabinen mäta 10-av-6-fot i storlek, eller cirka 60 kvadratfot.

3 Dig placera hål 30 inches djup där hörnen av din stuga kommer att bli. Stand 6 fot loggar in varje hål för att bygga tjänster, och häll i betong för att ställa dem på plats.

4 Sill loggar stödja vikten av väggen och måste ha den största diametern av alla dina loggar. För denna struktur kommer dina långa tröskel loggar mäta 10 fot i längd, och dina kort tröskel loggar kommer att mäta 6 fot i längd. Platta till toppen av varje tröskel log med en adze, ett verktyg som används för att utjämna grov trä. I vart och ett av dina kortare, gavel tröskeln stockar, skär skåror på båda sidor för att se ut som Lincoln loggar. Storleken på spåren varierar för varje struktur och måste matcha storleken och formen på 10-fots loggar du plats ovanför dem. Använd stockarna som du planerar att bygga upp väggarna för att mäta och skära spåren separat. Skåror mäter typiskt 6 till 12 inches bred och 1 till 3 inches djupt.

5 Skär fyra jämnt fördelade skåror 4 inches lång och 2 inches djupt in i 10-meters tröskel loggar om du planerar att bygga ett golv. Åtgärd 4 6 fot loggar för bjälklag och tälja sina ändar för att passa i de sill-log hack.

6 Förbered resten av dina loggar med dubbelhäftande stansning. Jämför skårorna till motsvarande stockar som du skär dem att säkerställa en skräddarsydd för varje parning. Loggar alla har olika former, och spåren passar inte varje stock.

7 Bestäm där dörren kommer att vara och, om du installerar ett fönster, där fönstret kommer att bli. Lämna en 2,5-av-6-fotutrymme för en dörr genom att bygga en vägg med två sektioner och ett utrymme i mellan. Använd samma procedur för att skapa en två-med 2-fots öppning för ett fönster. Förstärka dörr- och fönsteröppningar genom att spika en-av-4-tums plankor dimensionerade för att passa 2,5-av-6-fot öppningen och 2-by-2-fot öppningen, respektive.

1 Nail golvbjälkarna på plats om du planerar att bygga golv. Använd långa, platta plankor för golvskivor och spika fast dem i reglarna. Vid köp av dessa på en järnaffär är lättare än att forma dem själv med en adze från stockar du har tagit ur skogen.

2 Bygg väggarna från dubbel spårat stockar. Beroende på storleken av din stuga, kan du behöva hjälp att lyfta långa eller tunga stockar. Gör en ramp för tunga stockar genom att luta två eller tre stockar mot väggen du bygger.

3 Skär skåror i de två längre väggar topp loggar för tak tvärbalkar. Använd samma dimensioner som för golvbjälkarna. Nagel crossbeams i dessa spår för att stödja vikten av taket.

4 fortsätta att bygga de två kortare gavelväggarna, användning av mindre stockar för varje lager tills väggen kommer till en punkt. Sträck en lång balk eller balk mellan dessa två väggar.

5 Avsluta taket genom att spika ett skikt av stockar horisontellt från taket till balken, och sedan ytterligare ett lager vertikalt från en kort gavel till den andra. Fäst gångjärn och dörren om din stuga planer omfattar dem.