Vilken typ av sand köper du för en sandlåda?

Vilken typ av sand köper du för en sandlåda?


Barn som leker i en sandlåda är en av de stereotypa bilder av barndomen. En grundläggande låda fylld med sand är ett enkelt sätt att införa nöjen och lekar för ett litet barn. När lådan är på plats, är sand tillsätts för att ge pjäsen mediet. Olika typer av sand har olika egenskaper som måste beaktas när man väljer spelmediet för ditt barns sandlåda.

spela sand

En typ av marknads sand brukar kallas "spela sand" är allmänt tillgänglig hemma förbättring lager butiker såsom B & Q Denna typ av sand finns även på hårdvara butiker och kan hittas på gräsmattan och plantskolor. Spela sand är kvartssand eller kiseldioxid kvarts och är en naturprodukt. Det är oftast tvättas floden sand som är relativt fin struktur.

Fin sand överväganden

Överväga vilken typ av spela ditt barn kommer att delta i samtidigt som du spelar i sandlådan. Bygga sandslott kan göras med fin struktur spela sand eftersom sanden kommer att packa, men att kvaliteten kan inte göra den lämplig i din ansökan. Om fin struktur sand blir våt, kommer det att packa hårt i sandlådan och kan göra spelsessioner mindre roligt. Kasta sand eller på annat sätt kraftig spela i sandlådan kan orsaka sanden för att bli luftburna. En fin struktur sanden är mer sannolikt att andas in eller komma in i barnets ögon och införa en obehaglig irriterande för ögonen eller lungorna. På samma sätt kommer den fin konsistens sand finna sin väg till barnets ansikte genom att hålla fast i sina händer.

Byggnadssand sand~~POS=HEADCOMP

Grövre kvalitet sand kan användas om barnlek inte kommer att innehålla packning och bygga med sanden. Kiseldioxid byggsand kan användas, vilket är en något större granul än play sand. Detta större korn kommer att göra sand mindre sannolikt att förbli luftburna där det kan inhaleras och blåsa i ditt barns ögon. Den större korn gör det också mindre benägna att hålla fast vid ditt barns händer och överföras till hans ansikte. En mer grovkorniga kommer också att bli lättare att borsta ut av barnets kläder än den finare textur av lek sand. Byggnadssand är allmänt tillgänglig på samma affärer som nämns för lek sand. Byggnadssand bör inte tas från byggarbetsplatser eller rensas från alla platser. Köp nya säckar sand från en känd källa.

sand alternativ

En liten ärta grus kan användas som en sand alternativ. Gruset är slät och med en kornstorlek som är som mycket grov sand. Ärter grus kommer att förbli en lös, flytande medium, i vilket ditt barn kan spela, och det kommer inte att packa.

Hälsoproblem

Oro har höjts om säkerheten för kvartssand eller kiseldioxid kvarts. Enligt ett uttalande om hälsoeffekterna av inhalerat kristallin kvarts från Environmental Protection Agency, är kristallin kvarts används i stor utsträckning inom industrin och har länge setts som en stor yrkesrisk, orsakar handikapp och dödsfall bland arbetare i flera branscher. De hälsoproblem som omger kiseldioxid, dock i allmänhet begränsade till yrkesmässig exponering, som är mycket högre och längre perioder jämfört med vad ett barn kommer att utsättas för att spela i en sandlåda. Farorna om play sand som en irriterande är samma som för alla andra fysiska partiklar tillräckligt små för att inandas.