Shrinky Dink Tips & tricks

Shrinky Dink Tips & tricks


Shrinky Dinks krympbar plast, först som säljs i 1973, fortfarande åtnjuter idag av både barn och vuxna. Genom att färga på det klara eller färgade Shrinky Dink ark, skära ut dem och baka dem för en kort tid i ugnen, kan du göra charm, zipperhandtag, nyckelringar, prydnadsföremål, scrapbooking element och även bröllop gynnar. Det finns nästan ingen gräns för vad du kan designa med lite kreativitet, några vanliga leveranser och ett ark av krympplast.

förnödenheter

För utan krusiduller Shrinky Dinks är allt du behöver färgpennor, sax, en ark med krympplast, en bakplåt, en brun papperspåse och en ugn. Om dina Shrinky Dinks inte har en grov sida, måste du ett ark av finkornigt sandpapper för att "rugga" upp så pennan kommer att följa. Lägga till några lättare att hitta element och få mer kreativ: permanenta markörer, spårmönster som skrivs ut från Internet eller köpt, ett hålslag, stämplar och permanent bläck stämpel kuddar.

Färg Tips

Shrinky Dink Tips & tricks


Färg på den grova sidan av plasten. En stor del av plast som säljs idag är pre-uppruggad men om det inte är försiktigt gnugga ena sidan med sandpapper. Färg någon design som du vill med färgpennor, permanenta markörer eller båda. Använd inte kritor eller icke-permanent markörer. Kombinationer av två färger placerade en ovanpå den andra gör ett fint mönster på plasten. Oroa dig inte om lite "röra ups" eftersom när plasten krymper, små fel försvinner. Om du spåra din design från ett mönster, placera plast över mönstret och spåra konturerna med en svart markering eller penna, sedan färg i designen. När plasten bakar, kommer en sida att se glansigt och den andra sidan blir mattare. Om du vill visa designen från den glansiga sidan, se till att dra spegelbilder av bokstäver så att de kommer att dyka upp på rätt sätt när de ses från den andra sidan.

skärspetsar

Shrinky Dink plast kan bryta efter den gräddas, särskilt runt kanterna. Skär i en rundad kant - inga skarpa hörn - lämnar en 1/8 tum till 1/4-tums gränsen klar plast utanför konstruktionen. Om du måste skära små områden, använder manikyr sax. Om du vill slå ett hål, så att designen kan träs på smycken eller en nyckelring till exempel slå hål med en regelbunden och medelstora hål efter kapning och före bakning. Punch hålet i design eller lämna en extra "bump" av plast som sticker ut på ena sidan när du klipper ut mönstret och stansa hål i den biten av plast.

bakning Tips

Värm både ugnen eller brödrost och bakplåten till 163 grader Celsius. Om du märker att dina Shrinky Dinks fastnar på bakplåten, skära en bit av en brun papperspåse från en återvunnen livsmedelsbutik påse och linje bakplåten. Placera de färgade plastbitar på bakplåten med sina färgade sidor upp. Slå på ugnen ljus så att du kan titta på dem baka. Sätt Shrinky Dinks i ugnen och titta på när de krypa upp och tjockna, sedan platta igen. Om någon bit fastnar på sig själv, noga nå och dra isär - typiskt 1 till 3 minuter - och sedan låta den avslutas förenkling. När alla bitar platta, vänta 30 sekunder och ta bort dem ur ugnen. Om några bitar är lite ojämn eller något böjda vid den punkten, trycker dem platt med något värmebeständigt som en spatel och hålla dem platta tills de svalna, vanligen ca 20 till 30 sekunder.

Cool Idéer

Stansa ut Shrinky Dink former med ett stansat maskin. Punch former med hjälp av några av de större pappers slag som används för scrapbooking. Forma en fortfarande varm Shrinky Dink i en ring, armband, servettring eller andra format stycke genom gjutning det snabbt efter det krymper men innan det svalnar och hårdnar. Om pjäsen börjar hårdna, returnera den till ugnen för att mjuka upp det igen och fortsätta att forma den. Etch eller skrapa en design till en bakad Shrinky Dink med hjälp av en kniv och sedan gnida en vanlig blyertspenna över repor och damm bort överflödigt ledningen för att skapa en antiqued utseende. Måla bakade Shrinky Dinks med glasfärger. Köp färgade Shrinky Dink ark för en annan effekt; prova svart, brun, vit eller primär färgad plast. Print fotografier av "tvätta ut dem" till en ljus nyans med hjälp av fotoredigeringsprogram och sedan skriva ut bilderna på bläckstråle-klar krympplast och krympa som vanligt.