boule Tekniker

boule Tekniker


Petanque är en traditionell fransk spel som ibland kallas boule - det franska ordet för bollar - och spelas på en delning av grus eller sand. Det är ett ganska enkelt spel där spelarna turas gungade sin boll mot målet bollen, eller cochonnet. Boule tekniker varierar och så länge som bollen kastas lömska och båda fötterna kvar på marken, kan du utveckla din egen unika stil.

Nybörjar Technique

Placera bollen i kast handen; om du är högerhänt sedan kasta med höger hand. Låt bollen sitta i handflatan och linda fingrarna runt den. Håll pekfingret och andra finger tillsammans längs den vertikala axeln av bollen; de tredje och fjärde fingrar bör spridas, och tummen måste ha en svag lutning.

Svänga

Höj din arm framför dig, hålla armbågen böjd, med handflatan nedåt. Rada upp bollen i handen med målet bollen - det cochonnet - med ögat. Svinga armen bakåt så långt det går bekvämt sväng armen framåt. Rörelsen bör vara en vätska swing med ryggen swing och framåt swing i samma takt.

Släpp

Släpp bollen precis innan armen är horisontell med marken medan det fortfarande rör sig framåt i svingen. Pekfingret bör vara den sista delen av din hand i kontakt med bollen. Skaka på handleden något att ge en snurrande rörelse på bollen.

traditionell teknik

Placera bollen i handflatan kasta hand med fingrarna lindade försiktigt runt den. Höj din arm framför dig med handflatan nedåt.

Ställning

Stå med fötterna något mer än axelbrett och böj knäna lite. Placera samma fot som kast handen något framåt, pekar på målet.

Dopp

Sikta på cochonnet med ögat. Svinga armen tillbaka och när du gör det, kan dina knän att doppa lite då, på toppen av ryggen swing tillåter dig själv att lyfta upp något. Starta framåt swing igen, doppa knäna som armen svänger framåt.

Släpp

När du når slutet av foreswing, tillsätt lite våren med knäna för att flytta hela kroppen uppåt men inte låta dina fötter att lämna marken. Släpp bollen i slutet av den främre swing med en knyck på handleden synkroniseras med kroppens uppåtgående rörelse.