Hur man koppla in en Stage Audio Monitor

Hur man koppla in en Stage Audio Monitor


Ljud skärmar ger en levande och feedback i realtid för ljudingång. De kan användas i en studio inställning att granska de inspelade spåren, medan i en levande miljö de kan ge artisterna återkoppling av deras ljud även i en högljudd konsertsal. Att sätta upp en ljudövervakningssystem skede kräver scenmonitorer - högtalare eller hörlurar - och en mixer för att flytta ljudet.

Instruktioner

1 Bestäm stående och utför arrangemang för alla musiker på stage.to räkna ut rätt placering för alla bildskärmar.

2 Placera monitorer på scenen 2-4 fot från utövande. Om det i detta set-up, bildskärmarna är närmare än 5 fot från varandra, utrymme ut musikerna lite mer för att uppnå detta minimiavstånd mellan skärmar.

3 Anslut instrument och mikrofoner till mixern. Var medveten om vilka ingångar ansluter till vilka instrument.

4 Anslut högtalar leder från monitorerna till "aux utgångs" uttag på mixern. Ställ vreden på alla aux utgångar till en klockan 12 för att undvika återkoppling.

5 Slå på mixern, högtalare och alla AC-ansluten utrustning. Fråga musiker att börja spela och justera de olika nivåerna av monitorer för att tillgodose deras specifika behov. Generellt musikern kommer att vilja höra lite mer av sitt instrument ljud än de andra i hans mix. Höja nivån på sin monitor något tills blandningen är enligt önskemål.