silversmide Tips

silversmide Tips


Silver är en vacker och mångsidig medium för smycken med ytskikt som sträcker sig från en högglanspolerad, sofistikerat utseende till en avslappnad patina. Med några grundläggande verktyg och tekniker, kan du ställa in en silversmide studio och börja utforma dina egna unika bitar av wearable konst.

grundläggande verktyg

Till att börja silversmide, behöver du några grundläggande verktyg, och du kan lägga till din samling under en tidsperiod. Några av de objekt som du behöver kan köpas på en järnaffär, men du får ett bättre urval av jobbspecifika verktyg från en återförsäljare som specialiserat sig på metallarbete. Om det inte finns någon i ditt område, det finns många online-butiker, och många av dem erbjuder startpaket. Till att börja med behöver du en juvelerare såg och knivar, nål filer, en kulhammare, en handhållen ficklampa, löda, flux och silver betning förening. Eftersom säkerhet är mycket viktig, särskilt när du använder facklan, hålla en brandsläckare i närheten och investera i god ögonskydd. Ett roterande verktyg är inte en nödvändighet men kan spara en hel del tid i poleringssteget.

Silver

Även silver är inte så dyrt som guld, är det en bra idé att veta vad du behöver för ett specifikt projekt innan du köper silver. Ditt projekt kommer sannolikt att kräva ark sterling silver. Bredden av arken är vanligtvis sex inches, även om bredare och tunnare är tillgänglig, och tjockleken mäts i mätare. Ju lägre siffra, desto tjockare ark, och de flesta projekt kräver mellan 30 och 32 tjocklek. Om du är lödning, inte använda alltför tunt av ett ark eller du riskerar att smälta det.

Löda

Även lödning, som förbinder två silver tillsammans med en uppvärmd legering, kan vara irriterande i början, är det lätt att haka på och du kommer att utöka din rad projekt när du behärskar det. Löd kommer i lätt, medium eller hård och ser ut som mjuk metalltråd. Varje hårdhet av lod smälter vid en viss temperatur så det är viktigt att matcha rätt lödning med tjockleken och typ av metall du använder eller om du riskerar att smälta silvret. Lödning uppnås genom att använda flussmedel på den rena metallytan och sedan värma den. Sedan lätt röra lodet till det område som ska sammanfogas och värme tills du ser en blixt.

Installera Studio

När du har din grundläggande utrustning och material, välj en plats för din studio. Silversmide kan vara kladdigt, och några av de material som kan vara farliga för barn eller husdjur, så en källare eller garage som kan stängas av är oftast ideal. Eftersom du kommer att arbeta med en ficklampa, bör ventilationen vara god. Om din arbetsbänk är inte brandsäker, avsätta ett område för din lödning och använda eldfast tegel och mattor för att skydda finish. Håll alla dina skyddsutrustning, som skyddsglasögon och en brandsläckare, inom räckhåll. Viktigast ge dig själv gott om utrymme att arbeta och utöka din nya hobby.