Hur att reparera en gräsmatta från för mycket gödsel

Hur att reparera en gräsmatta från för mycket gödsel


Oberoende av grästyp av gräsmattan, kan med hjälp av allmänna gödselmedel hjälpa till med tillväxt, hälsa och varaktig lönsamhet. Men alltför mycket gödsel kan skada och till och med döda en gräsmatta. En av de viktigaste farorna med övergödsling gräsmattor är att ett överskott av kväve från gödsel infiltrerar marken, vilket gör att gräsmattan till gult och slutligen brun. För att reparera gräsmattan från denna skada, måste du använda några enkla, gräsmatta-reningstekniker som kommer att återvända din gräsmatta till ett hälsosamt tillstånd.

Instruktioner

1 Ta bort alla bruna eller dött gräs från din gräsmatta. Det enklaste sättet att ta bort denna dött gräs är att kratta gräsmattan. En enkel kratta kommer att ta bort grässtrån som redan har lossnat från huvud gräsmatta. Om det finns stora fläckar av brunt eller dött gräs, använd en trädgård hacka att gräva ut gräsmattan.

2 Spola hela gräsmattan med vatten. Om du märker att din gräsmatta ännu inte har blivit brun, men börjar gul, måste du skölja kvävet ur gräsmattan och jord. Även om din gräsmatta typ inte behöver överdriven eller ens tung vattning, är sättet att ta bort kvävet att översvämma jorden så att kvävet kan rinna av. Med hjälp av en sprinkler eller ett vattenslangen, svämma gräsmattan tills det finns 1,2 cm (1/2 tum) med stående vatten på en gräsmatta.

3 Växt torv i de områden där du har tagit bort stora fläckar av döda gräsmattan, men först efter att du har sköljas din gräsmatta och det har torkat. Beroende på vilken typ av gräs som växer på land, måste du följa specifika plantering och skötsel instruktion för torv eller ny utsäde för att växa ordentligt och matcha den befintliga och frisk gräsmatta.

4 Gödsla din nya gräsmatta enligt förpackningens anvisningar med hjälp av ett vattenlösligt gödningsmedel. Kom ihåg att gödsel är inte fienden, och det kan bidra till att upprätthålla en hälsosam gräsmatta om de används sparsamt och i enlighet med instruktionerna.