Fördelar och nackdelar med smartphones

Fördelar och nackdelar med smartphones

Fördelar och nackdelar med smartphones

Den snabba ökningen av tekniska framsteg under de senaste åren har resulterat i att det finns kraftfulla mobila kommunikationsenheter för allmänheten. Medan många människor anser smartphones, och överflödet av tjänster och funktioner som ingår i sådana anordningar, som en fördel för konsumenterna, dessa telefoner är inte utan nackdelar.

Storlek

Trots det faktum att när tekniken går framåt och elektroniska anordningar tenderar att minska i storlek, har smartphones alltid varit större, tjockare och tyngre än vanliga mobiltelefoner. De elektroniska komponenter som används i tillverkningen av smartphones har alltid varit större helt enkelt därför att den sofistikerade funktioner av dessa telefoner kräver mer robust hårdvara. Om den större storleken av smartphones är en fördel eller nackdel är helt enkelt en bedömningsfråga.

E-post

Möjligheten att skicka och ta emot e-post när du är borta från datorn är en betydande fördel att äga en smartphone. Dessa enheter erbjuder möjligheten att konsolidera flera e-postkonton, lindra behovet av att besöka flera webbplatser och ange olika inloggningsuppgifter. E-postkonton konsolideras och meddelanden visas på ett enhetligt och användarvänligt gränssnitt.

internet

Surfa på Internet från en smartphone bör i första hand ses som en stor fördel att äga denna typ av anordning. Tillgång till sökmotorer, nyheter, väder, sport och otaliga andra typer av information, alla presenterade på sidor som har utformats för smartphones ger användarna tillgång till obegränsad information när som helst eller var som helst. Den enda potentiella nackdelen för smartphone Internet innebär barn och olämpligt innehåll på webbplatsen. Barn och tonåringar med smartphones kan oavsiktligt visa eller tillgång pornografiskt material eller annat innehåll olämpligt för minderåriga.

GPS

De flesta smartphones som säljs idag innehåller interna GPS sändare. Dessa enheter tillåter användare att bestämma sin exakta position på en karta och få skräddarsydda turn-by-turn anvisningar till någon annan plats. Den här funktionen är en stor fördel som minskar behovet av en separat fordons GPS-enhet. Men smartphones också tillåta användare att dela deras exakta läge på sociala webbplatser, vilket potentiellt kan leda till incidenter av förföljelse, rån, inbrott eller andra liknande brott. Användare som väljer att dela sin position måste överväga möjliga konsekvenserna av att offra en del av deras privatliv.

program

Smartphones har den extra fördelen att installera och köra ett obegränsat antal applikationer och program från tredje part. Detta gör det möjligt för ägarna att ytterligare anpassa sin enhet med programvara anpassad till deras individuella behov och önskemål. Dessutom kan otaliga applikationer avsedda för smartphones erhållas gratis.

Pris

Den kanske största nackdelen med en smartphone, i jämförelse med en vanlig mobiltelefon, är den signifikant högre prislapp. Dessa enheter innehåller högre upplösning skärmar, bättre kameror, ökad lagringskapacitet, och en mängd andra funktioner och fördelar inte finns på vanliga mobiltelefoner. Lyx, bekvämlighet och ökad effektivitet som smartphones ger, i kombination med högre kvalitet hårdvara, innebär att användaren måste betala mycket mer.