Hur man gör en Vining växt gå upp en vägg

Hur man gör en Vining växt gå upp en vägg


Klätterväxter är vackra tillägg till trädgårdar och ge färg på väggar samt några integritet och skydd om de blommar över fönstren. Men inte alla klätterväxter lätt växa upp väggar. Mest doftande, blommande vinstockar behöver hjälp av spaljéer eller andra stöd. Andra, som Boston murgröna, har självhäftande kuddar och klättra upp någon struktur på egen hand.

Instruktioner

1 Ge tunna, horisontella stöd för vinstockar med rankor att växa på. Fäst strängen i stycken av trä ca 2 inches isär för rankor att greppa på. Bitar av trä eller metallnät arbete samt lång som trä är inte mer än 1/4-tums tjock. Sockerärtor och passionen vinstockar använder rankor att klättra.

2 Använd någon form av horisontell, smal stöd för tvinna växter som wisteria, clematis, kaprifol och morgonhärligheter. Stolpar, tråd, sträng, tunna spaljéer och grenar arbetar för dessa anläggningar. Placera dem horisontellt 2 inches isär där du vill att anläggningen att klättra. Använd ett starkt material för växter som blåregn som växer mycket tung. Starka metallkonstruktioner fungera bättre för dessa anläggningar.

3 Använd sträng, till tråd eller buntband säkra scrambler vinstockar till en spaljé eller annat stabilt stöd. Dessa vinstockar klättrar inte naturligt, men kommer att växa upp en struktur, om de får hjälp. Säkra vinrankorna var 6 till 12 inches genom att linda tråden runt spaljé och vinstockar och knyta den på plats. Bära en långärmad tröja och handskar eftersom de flesta scramblers har taggar. Bougainvillea och oöverskådliga rosor är exempel på scramblers.