Hur man Reglaze ett fönster med fönsterkitt

Hur man Reglaze ett fönster med fönsterkitt


Före tillkomsten av aluminium- och vinyl-inramade fönster för hus, var glasrutorna i windows inramade med trä. I fönster med flera mindre rutor, sitter glaset i små avsatser bildas av muntins, de vertikala och horisontella trälister i fönstret. I tillägg till små metallklämmor, eller glasningspunkter, för att hålla panelen på plats, en glasförening, eller kittliknande substans, appliceras runt omkretsen av glaset. Om fönstret har två stora glasrutor, är densamma proceduren; endast mellanrummet mellan glasningspunkter är olika.

Instruktioner

1 Ta bort den gamla glasrutor förening eller kitt, innan du applicerar ny glasyr. Använd en spackel för att skära kittet från runt muntins, noga med att inte skära i glaset. För grundlig rengöring, ta bort metallglaspunkterna håller glasrutan på plats, ta glaset ut och fortsätta att skrapa bort alla bitar av glasyr med hjälp av spackel.

2 Använd spatel eller fingrarna för att ösa ut om en druva storlek boll av glasyr från behållaren. Värm glasyr i handen genom att klämma och rulla in bollen. Placera bollen glasyr mellan handflatorna och rulla den i en penna-tunn remsa genom att gnugga handflatorna och tillbaka.

3 Placera tunn remsa av glasyr runt öppningen som bildas av muntin eller större ram. Upprepa processen för att täcka alla fyra sidor av öppningen.

4 Placera glasrutan i fönsterkarmen och pressa glas ordentligt i spacklet. Centrera glaset jämnt mellan horisontella och vertikala muntins.

5 För mindre rutor, använda två glas punkter per sida. Lägg glaspunkten platt mot glaset 1 till 2 inches från hörnet och pekar mot muntin. Använd spackel för att tvinga den punkt halvvägs in i muntin. För större rutor, använda minst fyra poäng per sida.

6 Upprepa steg 2 med en större boll av glas förening för att skapa en tjockare remsa. Tryck på banden hela vägen runt rutan, som täcker glaspunkter och kanter glaset. För en slät yta, drar ett finger längs glaset för att ge det en något konkav utseende. Alternativt kan spackel hållas på en 45-graders vinkel och kör runt omkretsen av ramen för att skapa en skarp finish på glasyr. Ta bort eventuella glasyr som får skjuts ut över ramen.