Hur man ger en Yorkie en frisyr

Hur man ger en Yorkie en frisyr


Yorkshire terrier eller Yorkie trimmas i antingen en show snitt eller en valp cut. Showen skära kräver ett golv längd trim hundens långa, silkig päls för enkel förflyttning och ett snyggt utseende, medan den klippta valpen är en kortare längd för att underlätta grooming. Båda stilar kräver trimning av öronen och kuddar i fötterna för att också ge ett snyggt utseende och förhindra infektion.

Instruktioner

Innan Cut

1 Borsta ut pälsen helt från topp till tå med ett stift borste. Ta bort alla tovor och mattor i processen.

2 Bada hunden genom att väta pälsen och applicera en Yorkshire terrier schampo som är framtagen för silkeslen rockar. Undvik att gnugga pälsen i cirklar och i stället köra fingrarna genom att säkerställa att all smuts avlägsnas. Skölj noga.

3 Torka med en handduk för att avlägsna det mesta av vattnet från pälsen, och använda en hårtork för att slutföra processen.

4 Borsta pälsen i sektioner, med början vid ändarna och arbetar mot basen närmast huden. Se till att borsta magen, benen och bakom öronen.

styckningen

1 Skär runt öronen med en trimnings sax och ta bort överflödigt hår på insidan av öronen, ungefär en tredjedel av sin ursprungliga längd. Använda en elektrisk klippare med en # 40 blad för att klippa på baksidan av öronen in i en V-form.

2 Klipp håret mellan dynor av fötterna där håret är i nivå med kuddar med hjälp av en liten sax eller bärbara elektriska Clippers. Använd Clippers att trimma runt fötterna, spåra konturerna av foten. Håll upp benet hår när trimning fötterna, och sedan trimma ben hår.

3 Använd en större elektrisk klippare att trimma sårbara och genitala hår kort samtidigt som långa, flödande täckhår.

4 Trimma pälsen antingen som en show snitt eller en valp cut. Showen snitt innebär lämnar långt hår, medan den klippta valpen är kortare och använder en # 10 eller # 7F blad.

5 knyt en rosett i mitten av hundens huvud.