Mint Plant är döende

Mint Plant är döende


Även mynta växter har ett rykte för att vara både lätt att växa och giriga odlare, redo att ta över trädgården, de är inte oövervinnliga och kommer att kämpa eller ens dö om inte försedd med lämpliga förhållanden. Växterna kan också få svampinfektioner eller bli infekterad med bladlöss och lopp skalbaggar.

Too Much / för lite vatten

Mint växter gör sitt bästa i fuktig jord, men för mycket fukt gör växterna mer mottagliga för sjukdomar. Den typ av klimatet du bor i avgör hur mycket vatten som du behöver för att ge dina mynta växter. Till exempel, om du bor i ett fuktigt, regnigt område, hålla tillbaka på vattning, särskilt om du märker att anläggningen har symptom på en svampinfektion. Om anläggningen vissnande i ett torrt, varmt klimat, ge ytterligare vatten. Helst ger plantan mellan en tum eller två av vatten varje vecka.

Bladlöss och andra skadedjur

Även mynta är i allmänhet mer pest-resistenta än andra växter, kan det bli infekterad med bladlöss, cutworms eller lopp skalbaggar. Cutworms är små larver som äter sig igenom stjälkar av nya plantor. Skydda en växt från cutworms genom att skjuta en tom toalettpapper rulla runt stammen. Driva valsen strax under marken. Besprutning anläggningen med en viskning av vatten kommer att slå bladlöss bort samtidigt som det täcker mynta i början av våren kommer att minska skador från lopp skalbaggar. Om dessa metoder är ineffektiva, kan du välja att använda insektsmedel för att döda bladlöss eller skalbaggar.

sjukdomar

Verticillium vissnesjuka och mynta rost är två sjukdomar som ofta drabbar mynta växter. När anläggningen lider av mynta rost, kommer det att ha orange, gult eller svart gupp på blad och stjälkar. Allt eftersom sjukdomen fortskrider, kan bladen dör och faller av. Verticillium vissnesjuka orsakar bladen till gult och faller från anläggningen. I mynta särskilt gör Verticillium vissnesjuka bladen på toppen av plantan vrider och vänder en bronsfärg.

Förebyggande

Förebygga och skydda din mynta från svampsjukdomar genom att hålla bladen torra, särskilt på natten, när vädret är svalare. Vattna blommorna vid basen, på marken, och undvika att vattna bladen. Om växterna blir infekterade, ta bort alla infekterade delar samt infekterade rhizomer att stoppa spridningen av sjukdomen. Prova att flytta friska växter till en annan del av trädgården.