Hur man gör en Tillväxt Diagram för utsäde

Hur man gör en Tillväxt Diagram för utsäde


Om du undrar hur eller när, din trädgård kommer att växa, då kartlägga tillväxt dina frön och plantor på en anpassad tillväxt diagram som du kan skapa i Microsoft Excel. Med hjälp av ett kalkylprogram är ett enkelt sätt att organisera dina data och representera den i en användbar grafisk form.

Instruktioner

1 Öppna ett nytt Microsoft Excel. Klicka på cell A1. Varje kolumn ska representera en annan anläggning. Varje cell bör representera en annan veckodag. De veckodagar bör vara enhetlig för alla växter. Till exempel kartlägga sju celler för varje anläggning för att representera tillväxt på varje dag i veckan.

2 Mät dina växter med en vanlig engelsk härskare. Placera linjalen på marken, parallellt med anläggningen. Ögongloben mätningen, och spela in det i cellen som ett tal. Till exempel "tre inches" skulle registreras som "3."

3 Skriv in din första mätning av din anläggning i cell A1, som representerar söndag. Klicka på cell A2. Skriv mätning av din anläggning i denna cell, som representerar måndag. Fortsätt i detta mönster tills den första anläggningen mätningar registreras i de sju cellerna i kolumn A. Upprepa denna procedur för andra kolumner, som representerar nya anläggningar.

4 Klicka på cell A1. Då slog Kontroll plus bokstaven A. Klicka på Infoga.

5 Välj en stil av graf eller diagram. En linje eller stapeldiagram fungerar bra i situationer som identifierar tillväxt till en publik. När du klickar på stilen på diagrammet du vill, kommer den att visas på skärmen.