Vad är Lava Rocks?

Vad är Lava Rocks?


Jorden former och reformer i sig varje dag som vulkaner utbrott runt om i världen. Explosioner av aska, eld och lava förstöra gamla landformationer och skapa nya i deras ställe. De kylda resterna av ett vulkanutbrott, känd vanligen som "lavastenar," har vunnit popularitet bland människor. Forskare studerar dem att lära sig mer om vulkaner och de krafter som driver vår planet skapelse. Andra använder dem som dekorationer eller ens byggmaterial.

Sammansättning

Lavastenar är en typ av magmatisk bergart som kallas basalt. Vulkaniska bergarter är stenar som bildas på eller nära jordytan. Basalter såsom lava rock består främst av järn och magnesium. De kan också innehålla spår av kvarts eller andra mineraler såsom fältspat. När lava svalnar snabbt, järn och magnesium kristallisera. Resultatet är en svart rock gjord av glaspartiklar och mineraler. När lava svalnar långsammare, är emellertid fältspat också möjlighet att kristallisera och berget lättar till grått. Dessa mineral skillnader hjälper forskarna att avgöra var lava svalnar snabbare och där det är långsammare att kristallisera.

Bildning

Magma kallas lava när det ytorna under ett utbrott. Lava svalnar när den strömmar bort från en vulkan. När det svalnar, hårdnar den till sten. Mineralerna i lava blir kristalliserat. Efter ett utbrott, fält av lava rock täcka bergssluttningar, vägar och i vissa fall, hem. Lavastenar kan bildas på land samt på havsbotten, där konstant vulkanisk aktivitet omformar landskapet varje dag.

Utseende

Vulkanisk sten är oftast grå eller svart, men kan ibland innehålla inslag av röda också. Det kan ha en grov eller kornig konsistens. Vissa lava stenar tycks ha haft hål petade i dem. Dessa hål kallas blåsor och bildas när gaser instängda kylnings lava. Dessa koppärrig stenar är inte den enda typ av lava rock, dock. Obsidian, en jämn, glasartad sten, är också tillverkad av kyld lava. Obsidian kan vara svart eller rött. Vissa verkar även ha en guldskimmer på ytan. Detta är känt som "guld glans obsidian."

Var man får tag Lava Rock

Det är inte svårt att hitta lava rock. Det är en av de vanligaste material som finns på ytan av jorden. Det kan även finnas på månen, Mars, och Venus. Lava sten kan hittas i överflöd i närheten av aktiva vulkaner. Hawaii, till exempel, är tillverkad nästan helt av vulkanisk basalt. Lavastenar kan samlas nära sluttningarna av alla aktiva vulkan på jorden eller från havsbotten. Eftersom det är ofta används som dekoration, kan lavastenar också köpas i butiker eller på Internet.