Radio presentatör arbetsbeskrivning

Radio presentatör arbetsbeskrivning


Många radio presentatörer börja sin karriär i lokalradion, ofta som studio löpare - göra drinkar, kör ärenden eller arbetar som receptionister. Även om det finns ingen väg att bli en radio presentatör är det viktigt att ha ett stort intresse för musik och aktualitets, och en vilja att börja längst ner och arbeta obekväm timmar.

tullar

Många radio presentatörer kommer att arbeta tillsammans med en producent att utveckla sina shower. Det är viktigt att fungera bra med andra och har massor av idéer. Presentatören är ansvarig för att spela musik, prata mellan låtarna och intervjua alla gäster på showen. Presentatören kommer vanligtvis arbeta på kontoret av radiostationen innan showen startar för att förbereda eventuella skript eller intervjuer.

Utbildning

Ingen formell utbildning krävs för att bli en radio presentatör. Vissa presentatörer kommer från media eller journalistik bakgrund och har tagit relaterade kurser i skolan eller högskolan. Andra kan arbeta sig upp via olika jobb på stationen. Det är värdefullt att få så mycket presentera erfarenhet som möjligt. Detta kan uppnås genom att volunteering hos ett sjukhus radiostation som sänder till patienter eller en gemenskap radiostation. Båda är utmärkta ställen att träna utan trycket av en stor publik och att samla material till en demo.

demo

För att få ett jobb som radio presentatör stationsförvaltaren kommer förmodligen vill höra en demo. Detta är en CD eller MP3 dig presentera ett radioprogram. Under de första stegen bör du spela in dig själv talar om något som du är intresserad av. Detta kommer att ge tyren en inblick i din personlighet. Detta behöver inte vara professionellt gjort och bör helt enkelt visa dina kunskaper och potential.

färdigheter

Alla presentatörer måste ha utmärkt kommunikationsförmåga. En presentatör måste vara säker, har en utåtriktad personlighet, fungerar bra under press och har stora förmåga att lyssna. Även om vissa tekniska färdigheter som att kunna arbeta en sund skrivbord kan vara användbar, många presentatörer lära sig detta på jobbet.

timmar

Traditionellt helt nya presentatörer värd ofta visar att flyg sent på natten eller tidigt på morgonen. När mer etablerade kommer presentatörer flyttas inom radiostationer schemalägga en tidslucka med en större publik.

Lön

Löner varierar kraftigt, beroende på storleken på radiostationen och populariteten av presentatören. Därför löner för radio presentatörer sträcker sig från en mager £ 14.000 per år på sena radioskift lokala mer än £ 100.000 per år för primetime spåren på nationella stationer.