Det bästa torrfoder för pudlar

Det bästa torrfoder för pudlar


Att välja rätt typ av mat för din pudel är viktigt för henne hälsa och välbefinnande. Poodles är aktiva hundar som gör bra husdjur eftersom de är kända för att vara lojal, trevlig och i allmänhet lugnt runt barn. De har ibland problem med hälsan, såsom höftledsdysplasi, ögonproblem, artrit och hudallergier. En hälsosam kost som innehåller torra livsmedel kan hjälpa till att hålla en pudel energinivå hög samtidigt hälsoproblem till ett minimum.

poodle Översikt

Poodles finns i olika storlekar, inklusive miniatyr toypudlar, Pudlar och medelstora pudlar. Poodles är ofta uppvuxna med andra typer av hundar som labradorer, cocker spaniels och golden retrievers att skapa intressanta mixar som delar egenskaperna hos båda raserna. Hundarna är kända för att ha furry, ofta lockig päls och för att inte kasta, vilket gör rasen bra för personer med sällskapsdjur allergier.

poodle nutrition

Eftersom pudel är en aktiv hundras, är nödvändiga för sin hälsa en hälsosam och välbalanserad kost. Poodles behöver en blandning av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler i en vardaglig kost. Proteinhalten i maten bör vara 20 till 30 procent för en sund pudel kost. Vitamin- och mineralkoncentrationer som anges på etiketten ska läsa 100 procent av det dagliga nödvändiga värden för hundar. Prata med din veterinär om att gå på en torr kost, men den näring som dina pudel behov bör ingå i de flesta torrfoder.

Nutrition i hundmat

Affären torrfoder är märkt enligt standarder från Food and Drug Administration för att säkerställa att den innehåller ingredienser som är listade. Torra hund livsmedel märkta "komplett och balanserad" har en standard lägsta och högsta nivå av näringsämnen i dem, vilket innebär att de ger nödvändiga ingredienser för en hälsosam kost. Kontrollera att etiketten läser "komplett och balanserad" innan de köper torrfoder för din pudel.

rekommendationer

Du behöver alltid inte betala mer för att ge din pudel med tillräckligt med näring från sin mat. Märken som säljs på veterinär kontor har ofta högt näringsvärde och omfattar vetenskapsdieten och Iams. Djuraffärer har ofta specialitet livsmedel som har komplett och balanserad kost på etiketten. Undvik hund livsmedel som lista spannmål som huvudingrediens, som poodles behöver en blandning av protein och kolhydrater. Du kan också lägga till vissa vegetabiliska rester och nötkött buljong till torrfoder då att se till att din pudel är att få en välbalanserad kost.