Hur man fålla stickade tyger

Hur man fålla stickade tyger


Hemming stickade tyger kan vara en frustrerande upplevelse även för avancerade avlopp. Fållar måste sys med tillräckligt stretch för bäraren att sätta plagget på och ta bort det, och tätt nog att inte rippel när slitna. Dessutom syr med stickade tyger en annorlunda upplevelse från sy väv, eftersom två- och fyra-vägs stretch måste beaktas. Även om det finns många metoder för falsning stickade tyger, den här artikeln utforskar grundläggande nedstickning fåll, som är enkel nog för de flesta avlopp att slutföras.

Instruktioner

Instruktioner

1 Avsluta den råa kanten. Med användning av en overlock stitch på den råa kanten av plagget hjälper till att stabilisera tyget och ge den ett färdigt utseende. Dessutom, medan stickat inte ravel som vävda tyger, over kanten kan bidra till att förhindra tyget från att utveckla plockar eller springer.

2 Vik fållen och tryck. Fälla tillbaka tyget nertill och strykning det kommer att hjälpa dig att hantera tyget bättre eftersom det går igenom maskinen. Kulspetspenna stift kan bidra till att hålla din hem på plats, men se till att det finns tillräckligt med lätthet mellan stift till att din hem inte sträcka. Dessutom kan fållar fästas med tyg vattenlösligt. Stabilisatorn strykas i fållen och tvättas ut när plagget är klar.

3 Testa spänningen. Med en extra skrot av tyget, testa spänningen i maskinen innan du börjar nertill. Detta gör att du kan justera inställningarna för den perfekta hem.

4 Välj en tråd. Det är viktigt att använda tråd som har liknande stretching förmåga att tyget. Om du syr en fyrvägs stretch, såsom lycra, väljer en töjbar elastisk tråd. För tvåvägs stickat, är bomull lindade nylontrådar vanligtvis används.

5 Sy fållen. Med den högra sidan av tyget mot dig, sy stickningar fållen på plagget med antingen en sicksack eller raksöm, beroende på placeringen av fållen och det belopp som behövs för att sträcka. Kontrollera hem ofta för att säkerställa en jämn kant.