Idéer för markis dörren täcker för byggnader

Idéer för markis dörren täcker för byggnader


Markiser ger en distinkt brytning till någon byggnad yttre, och finns i en mängd olika stilar och material. Men de är också mer funktionella användningsområden, inklusive att skydda de som använder dörren från UV-strålar, hårda vindar, regn och snö. Dessutom markiser tillhandahålla en barriär mellan dörren och solen, minskar mängden värmeenergi som kommer in i byggnaden och i sin tur sänker byggnadens beroende av luftkonditionering. Slutligen, markiser skydda dyra eller historiska träslöjd och avslutas runt dörrkarmar från väder och vind. Från högteknologiska polykarbonat till mer traditionella aluminium, markiser är tillgängliga för att passa nästan alla typer av byggnader och klimat.

Planer Aluminium

Den stabilaste alternativet och det enklaste sättet att underhålla, aluminium markiser bära extremt bra mot regn och snö. Även om det inte finns i så många färger och mönster som textilier eller plast, aluminium enheter med bakad-på emalj finish kommer att pågå i många år utan att blekna eller chipping. Vissa modeller även har inbyggda regn stuprör för att rymma avrinning.

tyg Planer

Textilier kan lätt anpassas till byggnadens estetiska - eller ett företags logotyp - och är billiga att installera. Men eftersom de inte skyddar såväl från elementen, är det viktigt att leta efter innovativa syntetiska fibrer som kan stå upp mot regn, som polyvinyl laminat, eller bjuda motstånd mot sol försämring, som textilier med fluorplast.

Polykarbonat, PVC och akryl Alternativ

Plast markiser är praktiskt taget oförstörbara och tålig mot UV-strålar. De kan beställas i en mängd olika färger och storlekar. En mer hållbara alternativ till glas, dessa enheter är lätta och kan ofta installeras utan behov av en entreprenör.

infällbara markiser

För mer anpassad skydd mot solen, infällbara markiser finns i många olika material. En arm vev fungerar vanligtvis manuella enheter, medan automatiska versioner expandera genom att trycka på en knapp. Många automatiska markiser komma med fjärrkontroller, som gör det möjligt för användaren att ändra eller stänga markisen på avstånd. Dessa typer av markiser är särskilt användbara med tyg enheter som är mindre lämpade för kraftigt snöfall, eftersom de kan dras tillbaka i dåligt väder.

Solpanel Markiser

Solcells markis system använder solpaneler för att skugga dörren och samla värdefull värmeenergi. Även om sådana enheter inte är lätt tillgängliga på marknaden från och med början av 2011, prototyper av detta slag är under utveckling.