Klassrums Strategier för sensorisk integration

Klassrums Strategier för sensorisk integration


Det finns specialdesignade terapeutiska behandlingar för barn som lider av problem med sensorisk integration, en neurologisk sjukdom som påverkar hur de bearbetar sensorisk information. På grund av arten av denna sjukdom, finns klassrummet strategier och aktiviteter som lärare kan använda för att hjälpa barn som drabbats av denna utvecklings dysfunktion.

sensorisk Integration

Sensorisk integration är en term som beskriver hur människor upplever världen omkring dem som alla fem sinnen integreras för att ge hjärnan med en fullständig bild baserad på den insamlade informationen, med nervsystemet ta emot meddelanden och omvandla dem till lämpliga åtgärder. Även om detta händer för de flesta människor på en helt omedveten nivå, är sensorisk integration en normal del av barndomen utveckling. För vissa människor, dock sensorisk integration inte utvecklas på ett typiskt sätt; eftersom deras hjärnor inte får en fullständig bild av världen, har de ofta problem med att lista ut hur man reagera på lämpligt sätt.

Sensorisk Processing Disorder

Sensorisk bearbetning Disorder (SPD), även kallad sensorisk integration dysfunktion, är ett neurologiskt tillstånd som uppstår när sensoriska signaler inte är organiserade i lämpliga åtgärder. Enligt neurolog Dr A. Jean Ayres, en ledande forskare på detta tillstånd, är SPD som en neurologisk "trafikstockning" som hämmar informationen från att nå vissa delar av hjärnan, stoppa rätt interpretion av sensorisk information. När detta händer kommer en person med SPD har svårt att bearbeta denna information, vilket kan göra även de mest triviala vardags uppgift mycket utmanande. Om inte diagnostiseras och behandlas, kommer SPD att resultera i dålig motorik, beteendeproblem, ångest, depression och misslyckas betyg i skolan.

klassrumsaktiviteter

Det finns en mängd olika behandlingar och strategier som kan visa sig vara effektivt för barn som lider av SPD, inklusive yrkes behandlingar som äger rum inom en sensorisk-rik miljö. Yngre barn med SPD uppvisar ofta taktil dysfunktion, som kännetecknas av ett barn känsla repelleras av vissa texturer. Inom ett klassrum, är ett effektivt sätt att behandla detta med hjälp av Play-Doh eller annan typ av sörjig spela lera. Normal taktil bearbetning kräver att barn röra en mängd olika texturer och leka med dem, och denna typ av spel kan uppmuntra barn att utforska dessa material och lära hur man korrekt behandla sinnesintryck.

Hjälp med handstilar

Ett annat vanligt symptom på SPD bland barn är dålig handstil. En av de många resurser som finns tillgängliga på Sensory-Processing-Disorder.com är "handstil utan tårar", som designades av arbetsterapeuter för att förbättra finmotoriken, öga-hand koordination och visuell perception. Programmet kan användas i ett klassrum för barn på alla nivåer av utveckling, och använder en rolig och multisensorisk strategi för att lära utskrift och kursiv handstil.