Hur man läser Toyota VIN Numbers

Hur man läser Toyota VIN Numbers


Varje bil som tillverkas har ett fordonsidentifieringsnummer (VIN). VIN är en grupp av siffror och bokstäver som ger information om bilen, från märke och modell till var och av vem det tillverkats. Varje del av numret är nödvändig för att identifiera en bil.

Instruktioner

1 Hitta VIN där den högra sidan av vindrutan möter instrumentbrädan.

2 Dela upp antalet till specifika delar. Den första siffran är det land där bilen gjordes - "J" för Japan, "U" för USA, etc. Den andra siffran är tillverkaren, såsom ett "T" för Toyota. Den tredje siffran är vilken typ av bil, såsom personbil eller lastbil.

3 hitta nästa två siffror, som visar märke på bilen. Till exempel, är en sedan en 53, och en 12 är en minibuss med förhöjt tak.

4 Hitta de närmaste två eller tre siffror, som visar märke av motorn. Till exempel "S" är en två hastigheter, treväxlad eller fyrväxlad; "2" är för en 2-liters, 3-liters eller 4-liter.

5 Hitta de två eller tre siffror som visar en modell av bilen. Dessa bokstavskombinationer har ingenting att göra med det märke eller modellnamn; de är bara koder för modellen. Koden "MEN" representerar Supra.

6 Hitta de närmaste tre siffror, som representerar modellkoden (en företagsspecifik kod) och kontrollsiffran (för att verifiera att VIN är korrekt och inte fejkad).

7 Hitta de närmaste två siffror, som anger året gjordes, och de två sista siffrorna är anläggningen där den tillverkades.

8 Hitta den sista uppsättningen av siffror, som är tillverkarens serienummer för bilen.