Hur man lagar en stek i en påse

Hur man lagar en stek i en påse


Med användning av en ugn väska för att framställa en grillat är ett effektivt sätt att laga en betydande måltid. En ugn väska hjälper köttet behåller fukten och lås i smaker från några grönsaker eller kryddor du väljer att lägga till. Även en nybörjare kan se ut som en erfaren kock genom att utföra lite förberedelsearbete och följa några enkla steg. Även ingredienser och tillagningstider varierar, de flesta recept är liknande när man använder en ugn väska. Du kan även välja dina egna varianter om du vill ha något lite annorlunda.

Instruktioner

1 Värm ugnen till 162 grader C. Vissa recept kräver små variationer i temperatur, men 162 grader är en säker temperatur för de flesta recept.

2 Placera en öppen ugn väska i en långpanna. Se till att stekpannan är stor nog att rymma steken och tillräckligt med utrymme runt sidorna för dig att ta bort steken med händerna efter tillagning.

3 Förbered steken genom att gnida en msk mjöl i steken, sedan placera steken i ugnen påsen. Ett annat förslag är att placera steken i ugnen påsen, tillsätt mjöl och skaka för att blanda mjöl i steken. Du kan också gnugga steken med salt, peppar eller andra kryddor.

4 Förbered alla grönsaker som du vill laga mat med steken, sedan placera dem i ugnen påsen. Lägg till alla kryddor du önskar. När kryddor och grönsaker läggs, tillsätt lite vatten till ugnen påsen för att hålla steken fuktig. För en 1.81kg. gumpen stek, är vanligen tillräcklig 1/4 kopp vatten. Beroende på vilken typ och typ av stek, lägga till upp till en ytterligare 1/4 kopp vatten.

5 Dra öppna ändar ugn väska tillsammans och knyta påsen stängas för att täta i steken och andra ingredienser. Skär några små slitsar i toppen av ugnen påsen för att hjälpa ventilera påsen medan matlagning och hålla den från poppar öppet.

6 Koka steken för lång tid beroende på typen och vikten av grillat, enligt receptet du använder. En 1.81kg. gumpen grillat kommer att laga cirka 2 timmar. Använd en stektermometer för att kontrollera den inre temperaturen. För en 1.81kg. gumpen stek, en inre temperatur på 160 grader innebär steken är genomkokt. Denna temperatur varierar beroende på typ av grillat.

7 Ta bort stekpannan från ugnen när köttet får till rätt temperatur och placera den på en plan yta. Var försiktig när du öppnar ugnen påsen, som ånga kommer att rusa ut vid öppning. Låt steken sitta i fem till tio minuter innan du skär.