Hur man gör olika typer av Gimp

Hur man gör olika typer av Gimp


Gimp, även kallad plast spets, boondoggle och Scoubidou, är en av de mest mångsidiga hantverksmaterial tillgängliga. Det kan knutna, tvinnade, flätade och vävda att göra smycken, nyckelringar, tavelramar, dekorativa utsmyckningar och även juldekorationer. Ofta är dock den svåraste delen av en gimp projekt veta var man ska börja. Men när du behärskar några enkla tekniker för knutar och fläta, kommer du att vara redo att ta itu med alla projekt du kan tänka dig, med början med de grundläggande stygn: råbandsknop, spiralmönster och fat stygn. Denna sampler projekt kommer att ge dig en chans att öva alla tre.

Instruktioner

1 Skär två bitar av gimp, var 6 varv långa, i komplementfärger. Vik de två delarna av gimp i hälften och klämma halvvägs varje tätt nog att lämna ett märke. Rulla upp resten av strängen på varje sida, om så önskas, vilket lämnar omkring 3 inches av gimp på vardera sidan av kläm märket. Rulla överskottet gimp några inches i taget när du arbetar genom denna sampler projekt.

2 Placera rullas arbetsområdet i ett stycke av gimp vertikalt på arbetsytan. Lägga det andra stycket horisontellt över den vertikala strängen och rikta in kläm märken på toppen av varandra för att bilda en korsform. Vid tillämpningen av dessa instruktioner, föreställa sig att varje arm av korset är numrerad, med sträng en upptill, två på höger, tre i botten och 4 till vänster.

3 Loop sträng en åt höger och fäll ner över strängen 2. Med ett finger, hålla slingan på plats om det behövs.

4 Loop sträng 2 ner och vänster och vik den över strängarna 1 och 3. Återigen hålla slingan vid behov.

5 Loop sträng 3 vänster och upp över strängarna 2 och 4.

6 Loop strand 4 upp och till höger över strängen 3. Foder sträng 3 genom öglan som bildas av sträng 1. Dra alla fyra slutar tätt. Detta avslutar den första halvan av den råbandsknop.

7 bilda den andra hälften av den råbandsknop genom omkastning av riktningen av slingorna. Loop sträng 1 till vänster och fäll ner över strand 4. Fortsätt looping strängarna i omvänd ordning. Mata sista tråd genom slingan som bildas av sträng 1. Dra alla fyra slutar tätt. Detta avslutar den första fullständiga råbandsknop.

8 Fortsätt att göra fullständiga fyrkantiga knop genom looping alla fyra trådar i sin tur, vända riktning efter varje halv knut är klar.

9 Dra den sista råbandsknop tight. Gör en råbandsknop ovanpå det, utan att reversera den här gången. Fortsätt att göra fyrkantiga knop i samma riktning för ett par inches, upprätthålla samma spänning. Detta är ett spiralmönster.

10 Dra den sista råbandsknop tight och lägga strängarna i ett kors. Återigen, föreställa sig att varje sträng är numrerad medurs, med början i toppen, från 1 till 4.

11 Loop strand ett diagonalt över till en punkt mellan strängarna 3 och 4. Loop sträng 3 diagonalt bredvid Del 1, till en punkt mellan strängarna 1 och 2.

12 Weave sträng två över strängen en och in i slingan som bildas av sträng 3. Weave sträng fyra över tråd 3 och genom slingan som bildas av sträng 1. Dra öglorna tight. Detta avslutar den första cylinder stygn.

13 Upprepa samma mönster av slingor; inte vända riktning på det sätt du gjorde för råbandsknop. Fortsätt att göra fat stygn för ett par inches, upprätthålla samma spänning. Låt sista maskan lite lös.

14 Mata de lösa ändarna tillbaka genom öglorna och dra dem tätt. Placera en droppe superlim på knuten för att hålla den på plats.